Uite ce boli iei dacă faci sex oral! Medicii trag un semnal de alarmă: "Este mai periculos decât fumatul"


Uite ce boli iei dacă faci sex oral! Medicii trag un semnal de alarmă: "Este mai periculos decât fumatul".


In articol:

Sexul oral iţi pune viaţa in pericol! O arată studiile şi o confirmă cel mai apreciat medic sexolog din Romania, prof. dr. Vasile Niţescu, care atrage atenţia amatorilor de astfel de senzaţii că această plăcere ii expune unor boli grave, printre care şi cancerul şi hepatita.

De două zile, românii care practică sexul oral n-au somn. Mai exact, de când un studiu al medicilor din Ohio a scos la iveală că răspândirea virusului Papilloma – HPV – în timpul sexului oral este principala cauză de cancer în gât la bărbaţii sub 50 de ani. La femei, acelaşi germene cauzează tumori de col uterin. ”Cei care cred că sexul oral este lipsit de riscuri se înşală amarnic”, atrage atenţia prof. dr. Vasile Niţescu, autorul volumului ”Sexologie clinică”.

Partenerul activ este mai expus Potrivit celebrului medic bucureştean, în cazul unui partener infectat, contactul sexual bucal, realizat prin manevre de felaţie sau cunnilingus, este mai riscant pentru cel care oferă plăcere. ”Infectarea cu diferiţi viruşi, printre care şi HPV sau HIV, se face prin sânge, salivă, secreţii vaginale şi lichid spermatic, care conţin germenii bolii existente. În contact cu suprafeţele, în special cele cu leziuni, ale partenerului poate apărea îmbolnăvirea partenerului sănătos”, explică specialistul, în lucrarea sa.

Citeste si: Cum faci diferenţa dintre cancer ovarian şi balonare! Mergi de urgenţă la medic dacă ai asta!

Citeste si: CANCERUL care nu doare si nu are simptome. Din ce in ce mai multe femei află PREA TARZIU că îl au

Citeste si: Riscurile asociate sexului anal

Viruşii fatali care se transmit pe cale bucală

– HIV este cel mai temut, pentru că el cauzează SIDA, o boală incurabilă
– Virusul hepatic B conduce în multe situaţii la hepatita cronică, maladie ce evoluează până la ciroză hepatică şi, frecvent, la deces.
– Virusul hepatic C provoacă, în foarte multe cazuri, afecţiuni grave ale ficatului. El este responsabil pentru 30% din îmbolnăvirile de ciroză sau de cancer hepatic.
– HPV a fost depistat la peste 90% din pacientele cu cancer de col uterin. La bărbaţi, cele mai noi studii arată că tulpinile de HPV sunt cauza celor mai multe tumori bucale şi orofaringiene.


Citește și:

Cum faci diferenţa dintre cancer ovarian şi balonare! Mergi de urgenţă la medic dacă ai asta!

Riscurile asociate sexului anal

CANCERUL care nu doare si nu are simptome. Din ce in ce mai multe femei află PREA TARZIU că îl au

Spune-mi cum ai buzele, ca să îţi spun cine eşti! Forma lor te poate trăda de la o poştă

Radio Impuls te provoaca sa castigi o masina! Ce trebuie sa faci? „Casca urechea!” Inscrie-te in cursa prin aplicatia „Radio Impuls”!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Mantea, primele detalii despre cea de-a doua sarcină: „A fost singurul meu vis!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Hot
Parteneri