Stare de urgență internațională declarată de OMS! Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS!


Coronavirusul provenit din Wuhan este, conform Organizației Mondiale a Sănătății, o „urgență de sănătate publică de interes internațional”, deoarece face victime inclusiv în afara granițelor Chinei.


In articol:

Conform purtătorilor de cuvânt de la OMS, starea de urgență implică „o situație serioasă, neobișnuită sau neașteptată”, iar o epidemie de genul poate fi clasificată drept „urgență de sănătate publică de interes internațional” dacă îndeplinește două criterii: să se extindă în cel puțin două țări și să impună un „răspuns internațional coordonat”.

Citeste si: Școli închise în România, din cauza gripei! Lista unităților de învățământ unde nu se fac ore

Ambele criterii au fost îndeplinite de Coronavirus,  motiv pentru care declrararea stării de urgență impune măsuri mult mai stricte în domeniul sănătății. Astfeș, finanțările vor crește, iar anumite resurse suplimentare care pot preveni răspândorea bolii, vor fi aplicate. Mai mult decât atât, s-ar putea introduce anumite modalități de scanare în aeroporturi și spații publice de interes național, pentru a ține sub control răspândirea Coronavirusului, iar țările ar putea lua decizii drastice în ceea ce privește comerțul și călătoriile

în rândul populației.

Stare de urgență internațională declarată de OMS. Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS
Stare de urgență internațională declarată de OMS. Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS

În ultimii unsprezece ani, OMS a declarat stare de urgență în cazuri foarte grave cum ar fi pandemia de gripă porcină, epidemia de poliomielită, de ebola și de zika. Din păcate, Coronavirusul a făcut deja 213 victime și doar ieri au murit 42 de persoane.

Citeste si: Coronavirusul face ravagii în China! Peste 2000 de persoane infectate, iar pentru 56 de suflete, virusul a fost fatal!

Cum ne putem proteja de Coronavirus, conform OMS

În primul rând este foarte important să ne curățăm mâinile cu un dezinfectant pe bază de alcool sau spălându-ne cu apă și săpun, iar în momentul în care tușim sau strănutăm, ne vom acoperi gura fie cu o batistă de unică folosință, fie cu cotul. Chiar și după ce am dus mâna la gură e foarte important să ne spălăm pe mâini.

Trebuie să evităm contactul cu persoanele care au stări de febră și tușesc și de asemenea, dacă manifestați aceste simptome trebuie să vă adresați cât mai curând cu putință cadrelor medicale, împărtășind cu ele detaliile ultimelor călătorii.

Citeste si: Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus chinez în Italia

Stare de urgență internațională declarată de OMS. Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS
Stare de urgență internațională declarată de OMS. Tot ce trebuie să știi despre CORONAVIRUS

În aceeași ordine de idei, dacă veți vizita piețe din zonele afectate de coronavirus, evitați contactul cu animalele vii sau a suprafețelor atinse de acestea/ în apropierea lor. Este recomandat ca în colectivități să purtați mască de unică folosință, pe care să o schimbați din două în două ore. De asemenea, este foarte important să nu consumați produse de origină animală crude, sau gătite nepotrivit. Carnea crudă, laptele sau organele de animale ar trebui manevrate cu grijă pentru a evita o posibilă contaminare a alimentelor negătite, cum ar fi legumele sau garniturile.


Abonează-te pe

Citește și:

Școli închise în România, din cauza gripei! Lista unităților de învățământ unde nu se fac ore

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

Coronavirusul face ravagii în China! Peste 2000 de persoane infectate, iar pentru 56 de suflete, virusul a fost fatal!

Prezicătoarea Maria Ghiorghiu, declarație șocantă despre coronavirus. „Să ne rugăm Domnului și Maicii Domnului să ne ocrotească...”

Cele mai bune remedii naturale impotriva bronsitei! Uite ce se incerci!


DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri