Rețete rapide. Iată câteva preparate pe care le poți face cu mâncarea rămasă de la masa de Paște. Rețete cu alimente pe care le ai deja.
In articol:
- Rețete rapide cu alimentele rămase de la masa de Paște
- Rețete. Salată din fiptură de pui, porc sau miel
- Rețete rapide. Sendvișuri cu friptură
- Rețete cu mâncarea rămasă de la Paște- cele mai bune paste cu carne
- Cea mai bună rețetă de pizza, cu mezelurile rămase de la masa de Paște
- Rețete rapide- Ce faci cu cozonacul rămas? Blat pentru o altă prăjitură!
- Dacă nu vrei să irosești alimentele de la masa de Paște, le poți pune la congelator!
- Cum poți să folosești resturile de la masa de Paște?
Rețete.
Citeste si: Rețeta de covrigei Brezel a Anei Pîrvulescu! Sunt extrem de simplu de pregătit
Rețete rapide cu alimentele rămase de la masa de Paște
Rețete. Salată din fiptură de pui, porc sau miel
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Friptura rămasă de la mesele de Sărbători, poate fi folosită la prepararea unui prâns extrem de sănător, sățios și delicios.
Carnea de pui, porc sau chiar miel se scurge de sos și se taie în fâșiuțe. Se adaugă felii de roșii, bucăți de ardei, ceapă, măsline, brânză sau mozzarella și câteva ouă fierte, evident ciocnite cu familia, iar apoi se servește cu crutoane și se asezonează în funcție de preferințe. Eu mi-am preparat chiar ieri o salată proaspătă și plină de vitamine, folosind piept de pui, ceapă verde, castraveți, baby spanac, salată verde, un pumn de rucola și măsline. Am pus un strop de ulei, sare, piper și zeama de la o jumătate de lămâie și am mâncat-o în 5 minute, pentruRețete rapide. Sendvișuri cu friptură
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Dacă nu ai mâncat toată friptura și vrei ceva mai sățios decât o salată, atunci există și varianta unui sendviș cu de toate, cum îmi place mie să-i spun, pentru că este un club sandwich cu toate alimentele care mie îmi plac. După ce scurgi bine friptura de pui, porc sau miel de sos, tai două chifle sau mini-baghete, pui puțin unt, sosuri în funcție de gust, dar eu recomand ketchup și maioneză, salată verde, câteva feliuțe de castraveți murați, o felie
Rețete cu mâncarea rămasă de la Paște- cele mai bune paste cu carne
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Niciodată să nu mai arunci mâncarea rămasă de la sărbători! Pastele pot fi consumate cu aproape orice, mai ales cu carne de pui sau miel. După ce scurgi friptura, o pui în tigaie, alături de ceapă, puțin usturoi, sare și piper, iar de acolo începi să construiești sosul pentru paste, în funcție de preferințe. Dacă vrei sos alb, ai nevoie de smântână pentru gătit (care merge extrem de bine cu ciupercile, deci le poți adăuga în compoziție), câteva linguri din apa în care au fiert pastele și o lingură de vin alb, iar dacă optezi pentru sosul roșu, ai grijă să adaugi în compoziția roșiilor pasate o linguriță de ulei de mesline și niște busuioc. Ține pastele pe foc, în sos, timp de 2-3 minute, după ce le-ai fiert, iar rezultatul nu te va dezamăgi.
Cea mai bună rețetă de pizza, cu mezelurile rămase de la masa de Paște
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Ei bine, pe pizza putem pune absolut orice ne poftește inima! Șuncă, jambon, salam, cârnați, chiar și cașcaval, toate merg puse peste blatul de pizza și sosul de roșii. După ce le tocăm mărunt, le punem deoparte alături de legumele pe care le vom folosi ca topping pentru super pizza noastră (cum ar fi ceapa, porumbul sau ciupercile) și ne ocupăm de blat. Dacă ți-a rămas pâine, atunci poți face pizza bread- adică pizza pe pâine, în loc de blat, dar dacă vrei să fii pizzer autentic, atunci iată cum să faci blatul.
Citeste si: Tort din cozonac: O rețetă ingenioasă, perfectă pentru Paște
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Rețetă blat de pizza. Vei avea nevoie de: 300 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură zahăr, 1 plic drojdie uscată, 1 praf de sare. Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.
Rețete rapide- Ce faci cu cozonacul rămas? Blat pentru o altă prăjitură!
rețete rapide, rețete, mâncarea rămasă de la paște, rețete cu alimente pe care le ai deja, preparate
Rețete. Dacă ai rămas cu foarte mult cozonac după masa de Paște, nu trebuie să te îngrijorezi și nici să îl arunci, pentru că îi poți găsi numeroase întrebuințări. Dacă vrei să îl folosești ca blat de tort, însiropează-l bine de tot cu apă și zahăr sau cu ciocolată caldă, iar apoi pune pe el ce creme îți poftește sufletul. De asemenea, cozonacul mai poate fi folosit ca punct de plecare pentru o tartă: după ce l-ai tăiat pe lungime, în jumătate, scobește puțin din umplutură, umple-l cu budincă, fructe proaspete și lasă-l la rece. Va fi cu adevărat o bunătate!
Dacă nu vrei să irosești alimentele de la masa de Paște, le poți pune la congelator!
Rețete. Resturile de mâncare pot fi puse la congelator, pentru că nu se schimbă, nu își modifică textura și nici gustul, în majoritatea cazurilor. E foarte important ca alimentele să fie porționate fix pentru cât mănânci odată, pentru a nu le recongela. Poți congela friptura, mezelurile, sarmalele și chiar și supele sau ciorbele. Într-adevăr, nu este recomandat să congelăm ouă sau brânzeturi, deoarece grăsimile din brânză se separă de apă la temperaturi scăzute, iar alimentul își va modifica textra și gustul.
Cum poți să folosești resturile de la masa de Paște?
Iată o listă cu zece trucuri de care ar trebui să ţii cont pentru a nu mai arunca resturile alimentare, realizată de cei de la Click.
Ţi s-a uscat pâinea? Trece-o printr-un jet de apă, apoi pune-o în cuptor câteva minute şi va redeveni crocantă şi bună.
Morcovii s-au veştejit? Ţine-i în apă timp de o oră şi îşi vor recăpăta vigoarea.
Ai cumpărat prea multă salată? Pune-o la supă. Sau o poţi aşeza într-o tigaie cu câteva cepe pentru garnitura unei tarte cu legume.
Cu legumele uitate în frigider se poate prepara lasagna.
Pune merele zbârcite în apă clocotită şi îşi vor reveni.
Transferă întotdeauna smântâna proaspătă într-un borcan de sticlă. Aşa se păstrează mai mult timp.
Cu resturi de cartofi, jambon şi ceapă prepară o omletă spaniolă de zile mari.
Zdrobeşte pâinea uscată şi păstrează firmiturile pentru peşte sau pui pane.
Curăţă de coajă fructele un pic bătute şi foloseşte-le la o prăjitură, un compot sau în iaurturile cu fructe.
Nu arunca lămâile începute sau uscate. Foloseşte-le la îndepărtarea mizeriei şi a pietrei depuse pe obiectele sanitare redându-le, astfel, strălucirea.
Citeste si: Cele mai rapide și gusoase rețete de mic dejun. Bune de te lingi pe degete!