Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere

cum sa iti pensezi sprancenele acasa
Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere

În unele momente, pensarea sprâncenelor poate deveni destul de dureroasă. Însă știați cum o puteți face acasă?

Aflați din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați, pentru a vă putea pensa sprâncenele, corect, chiar acasă.

 

Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă

Trebuie să știți ce îndepărtați 

Atunci când doriți să aveți sprâncenele cu forma ideală și aspectul îmbunătățit, este esențial să știți ce tipuri de păr ar trebui să îndepărtați și ce tipuri de fire nu ar trebui să atingeți.

Creează-ți forma

După ce ați stabilit forma ideală a sprâncenelor, folosiți un creion cremos pentru sprâncene pentru a contura cu grijă arcul ideal. În acest fel, ați creat un șablon și eliminați doar firele de păr deasupra sau dedesubtul acestuia. Cunoașterea limitelor arcului este crucială. Un arc prea înalt va crea impresia de nenaturalitate.

Alegeți penseta potrivită

Alegerea pensetei corecte poate face o mare diferență în ceea ce privește slăbirea și durerea.

Pensetele înclinate și ascuțite prind rapid rătăcirile și nu vă vor ciupi pielea și părul. Investiți în pensete de calitate. Când încercați să prindeți fire de păr mai fine și mai mici, puteți experimenta o durere semnificativă numită pensetă tocită.

Spune la revedere oglinzii tale de mărire

Aruncați oglinda cu lupă și utilizați o oglindă obișnuită pentru iluminarea corectă. Este posibil să dea impresia că există mai mult păr de smuls decât este cu adevărat.

Suprasmulgerea este rezultatul final al acestui lucru.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pensați-vă după duș

După un duș, apa caldă deschide foliculii de păr și îi înmoaie. Acest lucru ajută la reducerea durerii de a vă smulge firele de păr la jumătate sau mai mult de pe sprâncene. Acest lucru le face mult mai ușor să scape.

Amintiți-vă că este esențial să vă curățați sprâncenele înainte de a vă curăța fața pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în porii deschiși, care pot provoca coșuri. De asemenea, conform Healthline, vaselina este foarte hidratantă, așa că poate ajuta la ameliorarea pielii uscate, iar părul hidratat este mai puțin probabil să se rupă. In plus, conform National Library of Medicine, produsele hidratante sunt cele mai prescrise produse în practica dermatologiei.

Mai puțin este mai mult

Nu fii prea entuziasmat când îți smulgi sprâncenele și nu faceți acest lucru prea des. Sprâncenele tale vor crește complet în 6-8 săptămâni.

Citește și: Cum să aplici creionul de ochi albastru

cum sa iti pensezi sprancenele fara durere
Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sfaturi de machiaj pentru ochii sensibili

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Tutorial pas cu pas – Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă

  • Pasul 1: Epilați-vă cu ceară între sprâncene, dacă este nevoie- Utilizați o bandă de ceară în mijlocul sprâncenelor pentru a evita majoritatea părului din centru. Scoateți toate firele rătăcite cu penseta.
  • Pasul 2: Pensează sub sprâncene- Scoateți zona de sub sprâncene dintre rădăcinile groase de fir cu o pensetă.
  • Pasul 3: Desenați forma preferată cu un creion închis pentru sprâncene- Desenați forma pe care o doriți pentru sprâncenele dvs. chiar sub ele cu un creion pentru sprâncene, de preferat cu adevărat întunecat.
  • Pasul 4: Pensează sub linie- A avea răbdare este esențial! Eliminați toate firele de păr sub linie.
  • Pasul 5: E timpul să tăiați- Folosind o perie, periați-vă părul și tăiați orice fir de păr este prea lung. 
  • Pasul 6: Curățați zonele înconjurătoare- Utilizați un aparat de față pentru fiecare mediu înconjurător. Toate trebuie să fie curate și corecte. După cum doriți, puteți alege să îl folosiți electric sau obișnuit. Asigurați-vă că nu radeți sprâncenele!

forma corecta de sprancene
Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere[Sursa foto: freepik]

Cum să obții sprâncene arcuite perfect

Determinarea arcului natural al sprâncenelor pentru fața ta este esențială, indiferent de stilul sau trendul actual al sprâncenelor:

  • Țineți un creion sau o pensulă de machiaj pe partea laterală a nasului acolo unde se întâlnesc sprâncenele. Sprânceana ar trebui să înceapă în acest punct.
  • În acest moment, țineți creionul în raport cu creasta exterioară a irisului. Ar trebui să ai cea mai înaltă parte a arcului acolo unde creionul se întâlnește cu sprânceana.
  • În cele din urmă, extindeți creionul în diagonală de la nară spre sprânceană. Sprânceana ar trebui să se încheie acolo unde se lovește marginea interioară a creionului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

pensare sprancene acasa
Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies