Iată care sunt cele mai bune mere pentru plăcintă. Aceste soiuri se potrivesc perfect pentru a realiza un desert delicios.
Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai iubite deserturi, mai ales pentru că se prepară foarte ușor. Dacă te-ai săturat și tu să mergi la patiserie pentru a cumpăra tot felul de preparate pregătite cu ajutorul merelor, trebuie să știi că poți să faci acest lucru chiar la tine acasă, dacă alegi fructele potrivite, deoarece nu toate soiurile de mere reușesc să redea gustul plăcintelor preferate. Mulți oameni asociază gustul plăcintelor de mere cu parfumul și desertul copilăriei, mai ales că toate ingredientele sunt accesibile și fiecare gospodină poate opta pentru o rețetă preferată. Chiar dacă umplutura este aceeași, felul în care pregătiți aluatul diferă, iar cel mai important aspect reprezintă chiar merele pe care le alegeți pentru acest desert.
Cele mai bune soiuri de mere pentru plăcintă
În livezi și în piețe găsim toate merele de care avem nevoie, iar atunci când ne dorim să realizăm o plăcintă cu acest desert când fructele nu au apărut deja în copaci, tot ce trebuie să
Soiuri de mere care NU merg la plăcintă
Citește și: Rețeta de prăjitură de post cu mere de la Mănăstirea Țigănești. „Se face după o rețetă foarte veche”
Există și câteva tipuri de mere pe care ar trebui să le evitați atunci când doriți să pregătiți acest desert. Chiar dacă vă duce cu gândul că plăcintă voastră va ieși una delicioasă, încercați să nu optați pentru acele mere care sunt foarte dulci și făinoase, deoarece în timpul coacerii umplutura se va zdrobi, iar apa pe care o lasă se va evapora, ajungând să rămâneți cu
o cantitate foarte mică de compoziție. De evitat sunt merele zemoase, foarte dulci, care nu pot menține compoziția legată atunci când o pregătiți.Rețetă delicioasă de plăcintă cu mere
Există o rețetă de plăcintă foarte ușor de pregătit, cu blat crocant, care are doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână și este ușor de reprodus de toată lumea.
Ingrediente:
- 5-6 mere golden
- 200 ml apă minerală
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 g unt topit
- un praf de sare
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 5 linguri zahăr brun
- scorțișoară
- 1 lingură griș
Acest desert este foarte ușor de pregătit, astfel că veți începe cu blatul, acolo unde într-un bol se amestecă apa minerală, uleiul și untul topit, după care se cerne făina și se adaugă un praf de sare și unul de bicarbonat. Se frământă aluatul până când compoziția este una elastică, iar apoi se acoperă bolul și se bagă la frigider pentru o oră. În timpul în care stă aluatul la frigider, vă apucați de spălat și curățat merele, după care se dau printr-o răzătoare mare, însă acestea pot fi tăiate și cubulețe dacă doriți ca umplutura să fie una mult mai consistentă. Se adaugă într-o cratiță împreună cu zahărul și scorțișoară și se folosește o lingură de zahăr brun pentru fiecare măr. După ce merele s-au călit cu scorțișoara până când se evaporă sucul, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, se întinde jumătate de blat și se pune într-o tavă. Se pune umplutura de mere și se extinde uniform cu o spatulă, apoi se pune și cealaltă jumătate de aluat și se adaugă deasupra. Se înțeapă totul cu furculița din loc în loc după care se dă plăcintă la cuptor. Aceasta este rețeta ușor de pregătit pe care o puteți realiza în orice moment, chiar la voi acasă. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.