Supă cremă de morcov și dovleac. Cu siguranță nu ai mai gustat până acum!

retete pentru masa de pranz

Supă cremă de morcov și dovleac

Supa cremă de morcov și dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de morcov și dovleac.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de morcov și dovleac, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Supă cremă de morcov și dovleac 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Rețeta de tartă cu banane, mere și vișine a Annei Lesko: „Astăzi sunt extrem de entuziasmată, pentru că vreau să vă propun să facem o tartă delicioasă și care se prepară destul de repede.”

Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece vedeta sărbătorile: „O am pe mama, o am pe soacra mea. Noi înțelegem sărbătorile altfel.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 3 morcovi, curățați și tăiați cubulețe
  • 500 g de piure de dovleac (cu dovleac proaspăt sau piure de dovleac din conservă)
  • 1 litru de zeamă de supă de legume (supă de pui sau supă de oase)
  • Sare, după gust
  • piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Mărar proaspăt, tocat, pentru servire

supa crema
Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

supa crema de morcov si dovleac
Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • Într-o cratiță mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o timp de aproximativ 5 minute, până când devine transparentă și începe să se înmoaie, eliberând aroma dulce caracteristică.
  • După ce ceapa s-a călit, adaugă cuburile de morcov în cratiță și călește-le împreună cu ceapa timp de aproximativ 1 minut, până când încep să se înmoaie ușor.
  • Acum este momentul să adaugi piureul de dovleac în cratiță. Poți folosi dovleac proaspăt, pe care să-l cureți, să-l tai în bucăți și să-l fierbi până când devine moale, apoi să-l pasezi cu blenderul sau să-l folosești piure de dovleac din conservă pentru o opțiune rapidă și ușoară.
  • După ce ai adăugat piureul de dovleac, toarnă zeama de supă de legume în cratiță și amestecă bine pentru a combina toate ingredientele. Adu compoziția la punctul de fierbere, apoi redu focul la minim și lasă supa să fiarbă înăbușit, cu cratița acoperită, timp de aproximativ 20-30 de minute. Acest timp va permite ca aromele să se combine frumos și să se înmoaie ingredientele.

retete de ciorba
Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]

  • După ce morcovii sunt complet fierți și moi, îndepărtează cratița de pe foc și folosește un blender de mână sau un blender de banc pentru a pisa compoziția până când obții o supă fină și cremoasă.
  • Asezonează supa cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust. Poți să adaugi și alte condimente sau ierburi aromatice preferate pentru a-ți personaliza gustul.
  • Pentru a servi, toarnă supa cremă de dovleac și morcov în boluri individuale și presară deasupra mărarul proaspăt tocat. Poți, de asemenea, să adaugi o lingură de smântână sau iaurt grecesc în fiecare bol pentru un plus de cremozitate și savoare.
  • Această supă cremă de dovleac și morcov este delicioasă și hrănitoare, perfectă pentru a fi servită ca o masă principală sau ca o gustare reconfortantă. După acest pas, rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de produse de post
Supă cremă de morcov și dovleac[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Tartă cu gem de căpșune. Numai bună pentru un desert dulce, făcut în casă!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies