Tartă cu gem de căpșune. Numai bună pentru un desert dulce, făcut în casă!

retete de gustare

Tartă cu gem de căpșune

Tarta cu gem de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu gem de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu gem de căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tartă cu gem de căpșune 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Gulaș moldovenesc, rețeta pregătită de Anna Lesko. „Un gulaș așa cum se face în zona de unde provin eu.”

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de tartă cu banane, mere și vișine a Annei Lesko: „Astăzi sunt extrem de entuziasmată, pentru că vreau să vă propun să facem o tartă delicioasă și care se prepară destul de repede.”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente aluat:

  • 200 g de zahar+ un plic de zahar vanilinat
  • 2 oua+ 2 gălbenușuri de ou 
  • 100 ml de ulei de măsline
  • coaja rasa a unei lamai 
  • sare
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 300 g de faina

Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente gem de căpșune

  • 750 g de căpșune
  • 150 g de zahar
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță si jumătate de amidon de porumb dizolvat cu 2 linguri si jumătate de apa

tarta cu gem de capsune
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tarta cu capsune
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • Într-un bol generos, începe prin a combina zahărul granulat, ouăle, uleiul de măsline, sarea și zahărul vanilinat, adăugând și coaja rasă de la o lămâie pentru un strop de prospețime. Mixează ingredientele timp de aproximativ 2 minute, până obții o compoziție omogenă. Apoi, încorporează treptat făina și praful de copt, amestecând bine până când nu mai sunt cocoloașe de făină vizibile. Pentru a obține o coca corespunzătoare, frământă cu mâinile până când ingredientele se combină într-o masă omogenă. Învelește coca rezultată în folie alimentară și pune-o la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru a se întări și a fi mai ușor de manipulat în etapa următoare.
  • Între timp, pregătește umplutura de gem de căpșuni. Spală și curăță căpșunile de codițe, apoi taie-le în bucăți potrivite. Încinge căpșunile împreună cu zahărul într-o tigaie, pe foc mic, până când căpșunile încep să lase zeamă. După aproximativ 5 minute de fierbere, strecoară căpșunile pentru a obține un sirop delicios, pe care îl poți folosi ulterior pentru a prepara o limonadă răcoritoare. Întoarce gemul de căpșuni în tigaie, adaugă amidonul de porumb dizolvat în apă și amestecă bine până când gemul începe să se îngroașe. Oprește focul și lasă umplutura să se răcească.
  • Pentru a asambla tarta, presară puțină făină pe suprafața de lucru și scoate coca de aluat din frigider. Împarte aluatul în două bucăți, una mai mare (aproximativ 65% din total) și una mai mică (aproximativ 35% din total). Întinde bucata mai mare de aluat pe suprafața presărată cu făină, formând o turta care să aibă forma unui dreptunghi. Așază turta pe o foaie de copt și taie marginile cu un cuțit pentru a obține o formă uniformă. Ungi aluatul cu generozitate cu gemul de căpșuni răcit.

retete pentru desert
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]

  • Folosind bucata mai mică de aluat și marginile rămase, formează fâșii pe care le vei aranja deasupra gemului într-un model frumos și atrăgător. Poți consulta o poză pentru orientare.
  • Coace tarta cu gem de căpșuni în cuptorul preîncălzit la 175°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește frumos. Evită coacerea excesivă, pentru a nu usca tarta. Lasă tarta să se răcească înainte de a o tăia, pentru a obține felii perfecte și delicioase.
  • Această tartă cu gem de căpșuni este perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi, la micul dejun sau la o gustare răcoritoare într-o zi călduroasă de vară. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tartă cu gem de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Rețeta de tartă cu banane, mere și vișine a Annei Lesko: „Astăzi sunt extrem de entuziasmată, pentru că vreau să vă propun să facem o tartă delicioasă și care se prepară destul de repede.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies