O idee ideală pentru o zi de naștere, petrecere cu apropiații sau revedere cu prietenii.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 4 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 4 linguri de apă rece
- 5 linguri de făină
- 2 linguri de pudră de cacao
Ingrediente pentru sirop
- 100 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de esență de rom
Citește și: Cum să pregătești burgeri suculenți, fără să pornești grătarul? Încearcă acest truc și nu vei regreta!
Citește și: De ce trebuie să speli pepenele cu oțet înainte să îl consumi. Trucul care te poate scăpa de o mare problemă
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 1 plic de budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- 250 g unt, la temperatura camerei
Ingrediente pentru bezea
- 4 albușuri
- 12 linguri de zahăr
- zeama de la o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru decor
- afine
Mod de preparare desert
Mod de preparare blat
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru acest delicios desert este să începeți prin a prepara blatul. Astfel, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga albușurile de ou, pe care le vom bate cu mixerul, împreună cu toată cantitatea de zahăr.
- Odată ce ne-am asigurat că ingredientele s-au incorporat, vom adăuga treptat și apa rece, însă abia când albușurile s-au întărit bine.
- A venit timpul să încorporăm și gălbenușurile de ou, tot în această compoziție, rând pe rând.
- Nu trebuie să uităm nici de făină, pe care o amestecăm în prealabil cu pudra de cacao și abia apoi o adăugăm treptat peste restul ingredientelor.
- Blatul este acum gata, așa că pregătim tava dreptunghiulară de cuptor, încingem și cuptorul la 180 de grade Celsius, iar după ce a turnat compoziția în tavă, o introducem în cuptor și coacem timp de aproximativ 15 minute.
Mod de preparare cremă de vanilie
Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
- În acest timp, ne putem ocupa și de prepararea cremei de vanilie, pentru care vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom turna 150 de mililitri de lapte și îl vom pune pe aragaz, pentru a ajunge la punctul de fierbere.
- Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite, adăugăm restul de 100 de mililitri de lapte, pe care îl vom amesteca cu budinca de vanilie. Odată încorporate, turnăm compoziția peste laptele de pe foc. Amestecăm constant, până când simțim că începe să se îngroașe și să se formeze budinca.
- În acel moment, luăm oala de pe foc și începem să încorporăm rând pe rând gălbenușurile de ou, Odată ce s-au încorporat bine, adăugăm și zahărul normal, dar și cel vanilat. Amestecăm în continuare pentru a se îngroșa compoziția.
- Acoperim bolul cu o folie alimentară și o lăsăm să se răcească complet, pentru ca abia apoi să încorporăm și untul până când reiese crema noastră.
Mod de preparare bezea
- Acum că și crema noastră de vanilie este gata, ne mai rămâne să facem doar bezeaua, într-un timp foarte scurt. Vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care adăugăm toate albușurile de ou, pe care le amestecăm cu ajutorul unui mixer, până ies spumă.
- Abia apoi adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, pentru ca la final să adăugăm și zeama de lămâie, stoarsă în prealabil.
- Mai departe, trebuie să punem bolul pe o oală cu apă, pentru a face procesul de bain-marie, până se întărește bezeaua.
- Imediat apoi, luăm bolul de pe foc și bezeaua este gata.
Asamblare și servire
- Nu în ultimul rând, a venit timpul să ne ocupăm și de asamblarea prăjiturii noastre delicioase. Așadar, începem prin a prepara un sirop pentru blatul nostru de cacao. Trebuie să punem apa și zahărul într-o oală de dimensiuni potrivite, la foc mediu timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp, luam oala de pe foc și adăugăm și esența de rom, amestecând puțin.
- Scoatem acum și blatul de cacao din cuptor și îl așezăm într-o altă tavă, pentru a-l însiropa pe toată suprafața sa.
- Imediat apoi, întindem cu ajutorul unei spatule, în strat uniform și crema de vanilie, iar peste aceasta și bezeaua.
- La final, așezăm din loc în loc și câteva afine proaspete, iar desertul de astăzi este gata de servit! Pofta bună!
Îți recomandăm și rețeta de Dovlecei pane, secretul gospodinelor din Moldova. Ce adaugă acestea în făină pentru un gust delicios și o crustă crocantă.