Tiramisu clasic și absolut delicios! Impresionează-ți invitații cu un clasic de zile mari

retete pentru desert

Tiramisu

O rețetă ideală pentru o zi de weekend cu familia și prietenii, savurând un desert ușor de realizat și rapid.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Cum se face cel mai bun porumb fiert sau copt, potrivit experților

retete de prajituri de casa
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum pregătește Nicoleta Voica salată de crudități, perfectă pentru vară: „Am pus în cantități egale.”

Ingrediente

  • Set mic de pișcoturi (pentru forma de tort rotundă)/Set mare de pișcoturi (pentru forma de tort dreptunghiulară)
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahăr
  • 200 ml cafea tare
  • pudră de cacao, pentru decor
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 2 albușuri de ou

retete de gustare
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare cafea

  1. În primul și-n primul rând, este nevoie să ne ocupăm cafea, ținând cont că este nevoie ca aceasta să se răcească înainte să o folosim pentru pișcoturi. Astfel, începem să preparăm cafeaua exact așa cum o facem și în mod normal, doar că într-o cantitate ceva mai mare, astfel încât să ne ajungă pentru toate pișcoturile.
    Imediat ce am preparat-o, o dăm deoparte și o lăsăm să se răcească. În ceea ce privește zahărul, putem să o îndulcim dacă dorim, însă nu este neapărat nevoie, ținând cont că și pișcoturile au zahăr, iar crema este dulce.

Mod de preparare cremă

  1. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de prepararea cremei.
    Așadar, începem prin a separa gălbenușurile de albușuri, punând într-un bol cele 4 gălbenușuri, iar în altul doar 2 albușuri. Nu se pun toate albușurile pentru că vor da o consistență prea lichidă a cremei, așa că trebuie să se folosească doar 2 albușuri.
  2. Albușurile le batem cu ajutorul unui mixer, după ce am adăugat și un praf de sare, până când devin spumă și nu se mai mișcă din bol, chiar și dacă l am întoarce.
    În bolul cu gălbenușuri, adăugăm toată cantitatea de zahăr și amestecăm, tot cu mixerul, până când se dizolva cât mai bine zahărul, iar compoziția se deschide la culoare.
  3. Odată ce culoarea noastră la amestecul de gălbenușuri cu albușuri, și a deschis culoarea, a venit momentul să încorporăm și crema de mascarpone. Atenție însă! Este important ca aceasta să nu aibă deloc zer, așa că în cazul în care are, trebuie vărsat.
    Crema de mascarpone trebuie încorporată, la început, cu o lingură, amestecând de jos în sus, iar la final, mixăm puțin cu mixerul, pentru a ne asigura că sunt bine încorporate ingredientele.
  4. Acum e momentul să adăugăm treptat și spuma de albușuri, însă inițial tot cu o lingură, iar ulterior tot cu mixerul.

tiramisu
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: A fost prins în Marea Britanie, prin Interpol! Criminalul a ieșit din ascunzătoare- stirilekanald.ro

Asamblare prăjitură și servire

  1. Crema noastră este gata complet, iar acum ne putem ocupa de montarea prăjiturii tiramisu. Pentru început, vom lua tava dorită (rotundă sau dreptunghiulară) și ne asigurăm că este curată.
  2. Ulterior, începem să înmuiem rând pe rând pișcoturile. Atenție și aici, însă! Este important ca pișcoturile să fie scufundate în cafeaua răcită, preț de câteva secunde, în caz contrar se vor rupe atunci când vom încercă să le aranjăm în tavă. De asemenea, este important să ținem cont de acest aspect, pentru că pișcoturile vor absorbi umiditate și de la cremă, iar în același timp, avem nevoie și de o structură stabilă a prăjiturii.
  3. După ce am așezat un prim strat de pișcoturi, începem să așezăm cu o spatulă și crema. Atenție! Crema trebuie împărțită în 2 părți cât se poate de egale, pentru a ajunge pentru ambele straturi. Procesul se repetă și pentru cel de al doilea strat de pișcoturi și cremă, iar pentru un gust mai intens de cacao, puteți presară pe toată suprafața cremei, pudra de cacao.
  4. Ideal ar fi să stea la frigider peste 2 ore. După acest interval de timp, îl putem tăia și savura. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Tartă delicioasă și crocantă cu broccoli! O idee de meniu savuroasă și foarte sănătoasă pe care ar trebui să o încercați.

tiramisu clasic
Tiramisu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum pregătește Nicoleta Voica salată de crudități, perfectă pentru vară: „Am pus în cantități egale.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Cum arată bradul spectaculos împodobit de Monica Gabor și fiica ei, Irina Columbeanu. Cele două se pregătesc de sărbători

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies