Află în articolul de mai jos cel mai ușor mod de a pregăti porumb fiert, în doar câteva minute.
În timpul verii, unul dintre cele mai îndrăgite preparate este porumbul copt sau fiert. Acesta se găsește din belșug în toate piețele și supermaketuri și fiecare familie are modul său preferat de a-l găti.
Fie că este vorba despre porumb fiert, copt, pregătit în oala sub presiune sau la friteuză, porumbul are un gust inconfundabil și este extrem de sănătos.
Porumbul fiert are mai multe vitamine și minerale esențiale pentru organism, printre care merită să amintim vitamina B1care ajută la funcționarea sistemului nervos, vitamina C și vitamina E. În plus, porumbul este o sursă foarte bună de magneziu, fier, fibre și zinc și asigură sănătatea întregului organism.
Pentru că asigură o digestie sănătoasă și previne constipația, porumbul fiert este recomandat și copiilor mici, precum și persoanelor care au probleme cu digestia.
Citește și: Cum se curăță corect cuptorul cu microunde? Folosește aceste 2 trucuri pentru a scăpa de grăsimea acumulată!
Citește și: Cum se pregătește pas cu pas fasolea bătută sau făcăluită! Secretul pentru a ieși pufoasă și aerată
În cazul în care ai probleme de vedere precum cataractă, specialiștii recomandă consumul regulat de porumb fiert.
Pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile porumbului fiert, consumă-l încă de la primele ore ale zilei, deoarece conține carbohidrați care oferă energie și o stare de bine pentru mai multe ore.
Pentru a prepara porumb fiert nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici de un timp îndelungat.
Alege porumb care să aibă frunze verzi și mătase proaspătă, evită porumbul care are boabe uscate și frunze ofilite. Dacă vrei să pregătești porumb fiert și în afara sezonului, poți alege porumb congelat.
Îndepărtează cu grijă frunzele exterioare și mătasea. Unele persoane preferă să lase la fiert și câteva foi, însă nu este obligatoriu.
Folosește o oală sub presiune dacă îți dorești să pregătești cât mai repede porumbul fiert. Lasă timp de 10-15 minute să fiarbă porumbul în apă și puțină sare, apoi scoate-l din apă, adaugă sare și unt după gust și îl poți consuma imediat.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Alte persoane aleg să ofere un gust și mai bogat porumbului fiert și îl fierb în lapte și puțină sare. Oricare ar fi alegerea ta, te poți bucura de o gustare extrem de sănătoasă și de gustoasă.
Însă, dacă îți dorești o variantă și mai rapidă de preparare a porumbului fiert, poți alege să îl gătești la cuptorul cu microunde. Nu ai nevoie de apă și nici de timp îndelungat pentru a pregăti porumbul fiert.
În acest mod, nu mai ai nevoie nici să încălzești o oală cu apă și nici să pornești grătarul pentru a pregăti porumbul.
Spre deosebire de porumbul care se fierbe în oală, în acest caz nu mai este nevoie să desfaci foile de porumb. Nu decoji porumbul înainte de a-l găti, ci pur și simplu pune-l întreg în cuptorul cu microunde. După ce s-a gătit, ai nevoie de un cuțit pentru a tăia la un capăt și pentru a-l strânge ușor. Foile se vor desprinde foarte simplu, iar porumbul va fi perfect gătit, de fiecare dată.
Cum se gătește porumbul la cuptorul cu microunde
Pentru a face acest lucru, pune știuleții pe o farfurie și lasă să se gătească timp de 3 minute. După cele trei minute, folosește o mănușă și întoarce știuleții, apoi mai lasă încă trei minute.
Folosește un prosop sau o mănușă de bucătărie pentru a scoate porumbul din cuptor, ai mare grijă că este foarte fierbinte. Taie foile cu un cuțit și îndepărtează-le ușor.