În sezonul estival, porumbul fiert devine o gustare esențială, indiferent dacă este gătit sau copt, deoarece românii se bucură de savoarea sa. Procesul de gătire a porumbului nu este complicat, însă respectarea câtorva detalii cheie este esențială.
Cu o compoziție bogată în nutrienți, porumbul este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății, oferind în același timp o combinație de arome dulci și sărate.
Citește și: Cum să scapi de mirosul de mâncare din casă. Gospodinele apelează la un truc care nu dă greș niciodată
Ce trebuie să faci ca porumbul tău să iasă mai moale
Indicat inclusiv în dietele echilibrate, porumbul reprezintă o opțiune alimentară naturală și fără gluten, potrivită mai ales pentru cei care suferă de intoleranță la gluten.
Chiar și așa, produsele procesate din porumb nu oferă neapărat o valoare nutritivă semnificativă, deoarece în timpul procesului de producție uleiurile rafinate, siropurile și chipsurile pot să piardă fibre benefice și alte nutrienți.
În plus, multe dintre aceste produse prelucrate prezintă conținut crescut de sare, zahăr sau grăsimi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pe lângă acest aspect, porumbul conține o varietate de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii au potențialul de a îmbunătăți starea de sănătate. S
Studiile au demonstrat că această cereala are o cantitate mai mare de antioxidanți decât multe alte tipuri de cereale obișnuite.
De exemplu, se remarcă prezența acidului ferulic, unul dintre principalii antioxidanți polifenolici din porumb, precum și alte substanțe benefice.Porumbul conține și substanțe precum antocianinele, zeaxantina sau luteina, fiind o sursă de carotenoide vegetale care contribuie la sănătatea ochilor; de asemenea, acidul fitic, un antioxidant prezent în porumb, poate influența absorbția mineralelor esențiale precum zincul și fierul.
În plus, porumbul contribuie la menținerea sănătății colonului.
Trucul pentru ca porumbul să aibă un gust delicios
După achiziționare, frunzele se desfac pentru a așeza știuleții într-o oală mare. Se adaugă frunze de porumb deasupra, urmat de turnarea apei pentru a acoperi atât porumbul, cât și frunzele de sus.
Un sfat puțin cunoscut de multe gospodine este adăugarea unei mici cantități de zahăr în apa de fiert va îmbunătăți gustul porumbului gătit, iar privind la sarea folosită, este important să eviți să o adaugi în apa în care se fierbe porumbul pentru că va închide bobul.
După aproximativ 10-15 minute de fierbere, verifică cu o furculiță dacă boabele de porumb sunt gata. Un alt truc eficient constă în a găti porumbul rapid, fără a-l lăsa mult timp în apă fierbinte.