Află din rândurile de mai jos cum să congelezi porumbul în mod corect!
Porumbul fiert sau cel copt se numără printre cele mai consumate preparate pe timpul verii. Însă, din cauza faptului că acesta este gătit în cantități mari pentru a se bucura de el întreaga familie, o bună parte din porumb rămâne nemâncat. De obicei, porumbul ar trebui să fie consumat într-o zi sau maxim două. Află din rândurile următoare cum să procedezi atunci când vrei să te bucuri mai mult de porumb vara aceasta!
De ce este bine să congelezi porumbul
Porumbul este un aliment sezonier și este regăsit în multe combinații de mâncare, de la salate cu ton până la consumul lui pur și simplu deoarece are un gust dulce și o textură crocantă. Zaharurile naturale din porumb se transformă rapid în amidon după recoltare, iar dacă el nu este consumat în două zile, își va pierde dulceața. Astfel, pentru a nu se întâmpla acest lucru, gospodinele ar trebui să îl congeleze pentru a-i menține aroma proaspătă săptămâni sau chiar luni întregi.
Cum să congelezi corect porumbul dulce
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Gospodinele trebuie să aibă, pentru început, porumb proaspăt, cules recent deoarece se va păstra mai bine la congelator.
Ulterior, tava se introduce la congelator, iar boabele se lasă la înghețat aproximativ două ore. Mai apoi, ele sunt depozitate într-o pungă cu fermoar sau într-o pungă vidată bine. Ar fi bine ca gospodinele să scrie pe pungi data congelării, cantitatea și dacă sunt crude sau opărite. De obicei, porumbul congelat rezistă între 8 și 12 luni. Acesta nu își va pierde gustul dulceag și va fi gata de consumat oricând.
Este recomandat ca acesta să fie mâncat în maxim 6 luni, pentru a nu prinde ulterior un gust fad.