Iată cum să pregătești dovlecei pane delicioși, dacă te folosești de un mic truc în bucătărie, pe care gospodinele din Moldova îl știu.
Dovleceii pane sunt un preparat clasic și preferați de foarte multe gospodine, mai ales în acest sezon, când ne putem bucura de ei direct din grădină sau de la producători. Sunt extrem de ușor de făcut, iar aceștia pot fi mâncați la micul dejun, rapid, pentru o masă sățioasă sau alături de carne, fiind garnitură. Rețeta de dovlecei poate fi făcută în mai multe moduri, astfel că gospodinele au mici trucuri pe care le folosesc atunci când pregătesc acest preparat.
Ce secret au gospodinele din Moldova pentru crusta dovleceilor?
Dacă te-ai gândit și tu să pregătești dovleciei pane în următoarea perioadă, iată care este micul secret al gospodinelor din Moldova, care le transformă complet gustul și face să fie delicios. Acest preparat presupune să tăiați dovleceii feliuțe și să-i dați prin făină, ouă și să-i prăjiți în ulei încins. Gospodinele din zona Moldovei adaugă un ingredient secret, ce reușește să facă o crustă crocantă pe dovlecelul pane, și anume mălaiul fin, amestecat în făină.
Astfel, la final aceștia vor ieși aurii și cu aromă subtilă de porumb, care va transforma complet preparatul final. În funcție de cantitatea de făină albă pe care o folosiți, măsurat în linguri, este ideal să adăugați cu două linguri mai puțin de mălai. Se amestecă bine cele două tipuri de făină, iar după ce dovleceii sunt tăiați felii, asezonați cu sare, urmează să fie dați prin amestecul de făină și prăjiți în ulei.Ce alte trucuri trebuie să știți atunci când coaceți dovleceii?
Există și câteva mici trucuri pe care să le folosiți atunci când pregătiți acest preparat, iar pentru a nu lăsa foarte multă apă în timpul prăjirii este recomandat să-i lăsați la scurs timp de aproximativ 20 de minute. Uleiul în care îi prăjiți trebuie să fie bine încins, iar după ce sunt gata, trebuie să-i lăsați câteva minute pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
Dacă vă doriți să eliminați din uleiul pe care îl folosiți la preparate, puteți să pregătiți dovleceii și copți la cuptor, pe hârtie de copt, la 200 de grade, până când devin rumeni și crocanți.