Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă

Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă

Intoleranta la lactoza este una dintre cele mai des intalnite forme de deficit enzimatic.

Practic, intoleranta la lactoza este o afectiune care se caracterizeaza prin incapacitatea de a digera si a absorbi glucoza. Medicii spun ca enzima deficitara este lactaza, enzima aflata in mucoasa intestinului subtire, responsabila de metabolizarea lactozei in intestinul subtire.

Copiii care au intoleranta la lactoza, nu produc suficienta lactoza. Chiar daca nu este o afectiune grava si nu ameninta viata copilului, este destul de dificila de acceptat mai ales de parinti, fiindca impune reguli alimentare stricte.

Citeste si: 5 lucruri surprinzătoare despre femei. De ce nu au sânii aceeași mărime

Datele statistice spun ca peste 75% din populatia globului are intoleranta la lactoza.

Citește și: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Citește și: ”M-am nenorocit” Cabral, apel disperat pe internet! Cu ce probleme se confruntă prezentatorul- radioimpuls.ro

Principalele simptome ale acestei intolerante apar cam la 2 ore dupa consumarea unui produs pe baza de lapte.

Semnele care atrag atentia asupra existentei acestei probleme sunt: balonare abdominala, durere sau crampe, diaree, flatulenta, greata care poate sa fie insotita de varsaturi.

Exista 3 forme de intoleranta la lactoza:

Forma genetica, intoleranta congenitala la lactoza. Este o forma destul de rar intalnita care este transmisa genetic. Debutul are loc la nasterea copilului si nu are legatura cu tipul de alimentatie consumat de bebelus.


Forma primara, intoleranta primara la lactoza. Acest tip de intoleranta este des intalnita, dar in randul adultilor, desi manifestarile au loc inca din copilarie, dupa varsta de 10 ani.
Forma secundara, intoleranta secundara la lactoza. Aceasta este cea mai des intalnita forma de intoleranta la copii.

Citeste si: Cum sa ramai sanatoasa cand cel mic este racit sau gripat

Cum se realizeaza diagnosticul:

Exista un test specific care arata intoleranta la lactoza. Medicul pediatru ii da copilul sa bea o anumita cantitate de lactoza (2 g de lactoza/ kg corp) si se masoara nivelul glicemiei de trei ori: la 0, 60 si 120 de minute dupa ingestia lichidului. Daca glicemia se mentine normala si copilul dezvolta simptomele tipice bolii, se poate deduce ca organismul nu a reusit sa digere lactoza si ca exista o astfel de intoleranta.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Aceste 5 ZODII vor avea CEL MAI BUN FEBRUARIE 2019. Iată LA CE VOR AVEA NOROC!

S-au schimbat zodiile? Vezi ce semn eşti acum

ego.ro De ce NU mai poartă Meghan Markle inelul de logodnă. Acum s-a aflat ADEVĂRUL

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Au ieșit la iveală detalii noi despre ce probleme ”costisitoare” avea fostul soț al Oanei Zăvoranu, în timp ce avea o relație cu ea

kanald2.ro Ce părere are Oana Roman despre noua iubită a lui Marius Elisei: „Isa a făcut cunoștință cu această doamnă”

kanald.ro ''Au chemat poliția!'' Ioana Ginghină, nuntă cu peripeții. Totul a luat o turnură neașteptată, după ce polițiștii au întrerupt de 3 ori evenimentul

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen - Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025” - De ce se opune, de fapt, Austria?


Parteneri
Cookies