Cine este Cristina Iacob. „Am crescut cu filme și cu casete video.”

Cine este Cristina Iacob

Cristina Iacob

Cristina Iacob este una dintre cele mai cunoscute regizoare de film și scenariste de la noi din țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Cristina Iacob și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți detalii neștiute din viața frumoasei regizoare.

Cine este Cristina Iacob

Citește și: Cine este Ilinca Goia. „Reflectoarele de pe fața ta aduc și umbrele din spatele tău.”

Cine este Cristina Iacob
Cristina Iacob[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cine este Bogdan Talașman. „Practic momentul în care am scăpat de haina aia grea pe care o purtam cu mine zi de zi, viața mea s-a schimbat.”

Ana Cristina Iacob, cunoscută publicului larg drept Cristina Jacob, este o regizoare de film și scenaristă. De asemenea, este președinte și fondatoare a Asociației Scenariștilor Români. De-a lungul carierei sale, Cristina Jacob a regizat filme ca „Selfie”, „Poveste de dragoste” sau „Oh, Ramona!”.

Ce vârstă are Cristina Iacob?

Cine este Cristina Iacob
Cristina Iacob[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Cristina Iacob s-a născut în data de 27 martie 1989, la Galați, iar în prezent are vârsta de 35 de ani.

Copilăria Cristinei Iacob

Cine este Cristina Iacob
Cristina Iacob[Sursa foto: Instagram]

Cristina Iacob și-a găsit pasiunea pentru film încă din copilărie, atunci când, alături de fratele său „devora” toate filmele care erau prezentate la cinematograf.

Părinții mei aveau un restaurant și pentru că aveau grijă de acel restaurant, ne lăsau toată ziua în parc și noi mergeam la cinematograf. Aveam două cinematografe și vedeam tot. De multe ori intram doar noi doi și vedeam anumite filme.

De exemplu, dimineața când nu era nimeni. Am crescut cu filme și cu casete video .”, a povestit Cristina Iacob în cadrul podcastului „CineFan”.

Parcursul profesional al Cristinei Iacob

Cine este Cristina Iacob
Cristina Iacob[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Anca Molnar a murit la 35 de ani. Mesajul de adio pe care l-a lăsat în urma sa- kanald.ro

Citește și: E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România- stirilekanald.ro

Din punct de vedere profesional, cariera Cristinei Iacob este destul de amplă. Frumoasa blondină, la cei 35 de ani ai săi, are un CV stufos în materie de film. Cu toate acestea, puțini știu că ea și-a început cariera în televiziune, acolo unde a fost reporter. Mai mult decât atât, frumoasa blondină a cochetat și cu modelingul. În cele din urmă, însă, Cristina Iacob și-a redescoperit pasiunea pentru film și a absolvit regie, la Universitatea Națională de Arte, acolo unde a terminat ca șefă de promoție.

Ulterior, tânăra a făcut și un master la London Film School.

Ideea de film s-a pierdut după copilărie. Am început să fac jurnalism de la vârsta de 16 ani, când m-am mutat la București. Visul mamei mele era să devin crainic. I-am spus că cred că pot să fac mai mult decât să citesc de pe un prompter și mi-am dat demisia din televiziune. M-am dus la admitere la Arte și le-am luat pe rând.

Am zis că la actorie e riscant. S-ar putea dacă mă pune cineva să mă pup ba cu unu, ba cu altul, s-ar putea să mă îndrăgostesc de toți. La imagine, la cât sunt eu de firavă, s-ar putea să am probleme cu spatele și rămăsese regia de film. Faptul că am fost jurnalist m-a ajutat mult. Știam lucrul cu camera, urma să învăț lucrul cu actorii și uite așa m-am îndrăgostit de cinema .”, a mai declarat Cristina Iacob pentru sursa mai sus menționată.

Numele Cristinei Iacob este strâns legat de 3 mari creații ale sale: scurtmetrajul The Dowry, care  fost prezentat la cea de-a 64-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, în 2011; Selfie, care a fost cel mai de succes film românesc din 2014 și Oh, Ramona!, primul film românesc distribuit la nivel mondial pe Netflix

Acum, scenarista lucrează la un proiect de suflet, fiind pe cale să publice prima sa carte intitulată „Confesiuni din alte vieți”.

Cu adevărat o femeie remarcabilă m-am simțit de curând, când am terminat de scris prima mea carte, unde a fost un exercițiu atât de puternic de dezgolire și de vulnerabilitate și de aflarea unor adevăruri, pe care nici eu nu le știam despre mine, încât m-a făcut să mă uit într-o oglindă și să descopăr femeia ce am devenit .”, a declarat Cristina Iacob, în cadrul unui interviu.  Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cine este Andrei Ivan.„ În Actorie e destul de greu, dar e cea mai frumoasă meserie, din punctul meu de vedere”

Imagini BOMBĂ cu Lia Olguța Vasilescu din tinerețe! Înaltă, slabă, cu părul lung și...Pozele au scăpat pe net

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Cine este femeia găsită moartă într-o parcare? Ipoteza șocantă luată în calcul de anchetatori

Stirile Kanal D de la ora 19:00, in topul preferintelor telespectatorilor

Locul în care s-ar putea afla trupul lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia. Fotografia care a stârnit îngrijorarea salvatorilor: „În prezent este acoperit cu șase metri de apă”

E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România


Cookies