Plăcinte cu brânză și stafide, rețeta părintelui de la Mănăstirea Slănic-Argeș. „Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva”

Plăcinte cu brânză și stafide, rețeta părintelui de la Mănăstirea Slănic-Argeș. „Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva”
Plăcinte cu brânză și stafide, rețeta părintelui de la Mănăstirea Slănic-Argeș. „Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva”

Părintele mănăstirii Slănic-Argeș a dezvăluit rețeta plăcintelor cu brânză, cu aluat ca la cozonac.

Părintele mănăstirii Slănic-Argeș a dezvăluit, pentru Trinitas, rețeta plăcintelor de brânză, cu aluat ca la cozonac, astfel că acesta a pregătit toate ingredientele necesare atât pentru aluat, cât și pentru umplutură, dar a dezvăluit și un secret pe care îl are atunci când pregătește această rețetă.

Ingrediente compoziție aluat:

  • 1 kg făină
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță sare
  • 1-2 linguri zahăr
  • 4 ml esență vanilie
  • 50 g stafide
  • 25 g drojdie proaspătă sau 10 g uscată

Ingrediente umplutură:

  • 500 g brânză dulce de vacă
  • 2 ouă
  • 50 g stafide
  • 4 ml esență vanilie
  • 4 linguri zahăr

Pentru uns foi și ruladă:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

  • 50 g unt
  • 2 gălbenușuri 1 lingură zahăr

Cum pregătește aluatul pentru plăcinte

Citește și: Dovlecei umpluți cu ciuperci și legume, rețeta părintelui Vasile de la Mănăstirea Putna. “Este o prezentare mai deosebită.”

Citește și: Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic: „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Părintele a început prin a pregăti toate ingredientele pentru aluat și a explicat pas cu pas cum face acest lucru, iar cât aluatul stă la dospit, se realizează și umplutura.  „Pregătim plăcintă cu brânză și stafide, ușor de pregătit. Este o rețetă pe care toată lumea trebuie să o facă acasă, deoarece dintr-un kilogram de făină iese pentru o familie. Punem făina, facem un loc unde punem o lingură de sare pentru ca ea să nu se atingă cu drojdia.

Adăugăm 200 ml lapte dulce, amestecăm, punem o lingură de zahăr și așteptăm 2-3 minute ca ea să crească ușor și drojdia să dospească. După ce a dospit, punem untul la topit. Am adăugat și untul. Putem să adaugăm și produsele celelalte lichide. Smântâna este o amprentă a mea, eu pun și smântână și punem și două ouă. Stafidele le adăugăm și incorporăm totul. Trebuie să frământăm compoziția, iar în caz că mai trebuie lapte, adăugăm.
Această plăcintă trebuie să fie un pic lipicioasă mai mare. Frământăm două 2-3 minute. Trebuie să iasă chiar două tăvi de plăcinte. Punem puțină esență de vanilie. Gustul și textura va fi ca de cozonac. Trebuie să o lăsăm la dospit 40 de minute.”,
a povestit părintele mănăstirii.

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Secretul din compoziția plăcintelor

Pentru ca plăcintele să iasă gustoase și dulci, acesta folosește brânză dulce de vacă, iar un secret pe care îl are este ca adaugă și smântână, chiar dacă în rețeta inițială nu se regăsește. După ce a rulat toate plăcintele, le adaugă la cuptor la foc mic pentru 55 de minute.  „Ne apucăm de compoziție.

Avem brânză dulce de vacă, pentru că dacă punem brânză sărată, nu prea iese bun că punem zahăr. Dar se face și cu brânză dulce și cu brânză sărată. Se poate folosi și urdă. Mergem să o dăm la robot pentru a o zdrobi mai bine. Adăugăm restul de ingrediente. Ne-au mai rămas câteva stafide, două ouă. Punem stafide și în compoziție și în aluat. Punem și restul de vanilie. Mai punem și niște zahăr. Ce ține de aluat se adaugă treptat, ce ține de compoziție se adaugă la grămadă. După ce aluatul este gata, punem compoziția pe foi. A crescut dublu. Scoatem aerul din ea un pic și împărțim. Avem un kilogram de aluat, ies două tăvi, adică 8. Fiecare tavă are nevoie de 4 foi. Va crește exact ca la cozonac. Cu untul ungem foile. Punem compoziție în ele, rulăm și așa facem cu fiecare foaie în parte. Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva. Cu untul care ne-a rămas amestecăm două gălbenușuri cu zahăr și ungem plăcintele. O dăm la cuptor pentru 55 de minute, la foc încet, 175 de grade.”, a mai spus acesta.



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Dovlecei umpluți cu ciuperci și legume, rețeta părintelui Vasile de la Mănăstirea Putna. “Este o prezentare mai deosebită.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies