Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic: „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic: „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”
Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic: „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de dulceață de ardei iute.

Dulceața de ardei iute este un preparat atipic, care îmbină gustul dulce cu cel iute, într-un sos delicios, pe care putem să îl folosim la diverse preparate.

Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a explicat pentru Trinitas cum putem să preparăm această rețetă.

Ea la propriu se numește dulceață de ardei iute. În schimb, el este un sos în toată regula, o garnitură care se servește cu friptură, cartofi prăjiți, la cuptor, cu paste.

Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp .”, a spus fratele Daniel.

Rețeta de dulceață de ardei iute

Citește și: Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”

Ingrediente:

  • 2 kg de ardei kapia /gogoșari;
  • un litru de oțet;
  • 1500 g de zahăr;
  • o căpățână de usturoi;
  • un kg de ardei iute;
  • o linguriță de sare.

Mod de preparare:  

Fratele Daniel a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Am terminat ardeiul gras de tocat, iar pe cel iute nu o să îl mai tocăm la mână, ci o să-l dăm prin blender. O să punem între timp și oțetul la fiert. Rețeta noastră va avea la bază oțetul. Punem și zahărul. Un kilogram și jumătate la un litru de oțet.

Merge pe foc, ca să dea în fiert. După ce am pus oțetul și cu zahărul la topit, trebuie să adăugăm și usturoiul. Nu îl tocăm foarte mărunt. El o să se vadă foarte bine în dulceață tocat cubulețe. Acasă, când faceți dumneavoastră, să aveți geamul deschis, hota pornită, pentru că oțetul este tare, ardeiul iute este tare. Să lucrați cu mănuși. Dacă nu folosiți mănuși, vă spălați de 5-6 ori, dați cu zeamă de lămâie.
O să dăm ardeiul foarte puțin la robot. El o să se mai topească și în tuci. Am terminat cu ardeiul, l-am amestecat cu cel iute. Punem acum și un praf de sare și îl băgăm în tuci. 20-25 de minute. Ne pregătim să punem la borcane. O punem exact după ce o luăm de pe foc. O să le acoperim cu mai multe prosoape și o să stea așa la sterilizat la loc călduț cel mult 24 de ore
.”, a spus fratele Daniel pe YouTube.
 



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Pască bucovineană cu brânză dulce și blat de cacao, rețetă de la mănăstirea Putna. “Este o pască generoasă, cu foarte multă brânză.”

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Cum au fost întâmpinați fiii vrăjitoarei Sidonia după ce au ieșit din închisoare. Autorii crimei din Padina, așteptați cu muzică și șampanie

Sonia a pierit fulgerător, chiar în Săptămâna Mare! Avea doar 19 ani

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies