Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic! „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic! „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”
Dulceață de ardei iute. Rețeta tradițională de la Mănăstirea Slănic! „Este un sos în toată regula. Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de dulceață de ardei iute.

Dulceața de ardei iute este un preparat atipic, care îmbină gustul dulce cu cel iute, într-un sos delicios, pe care putem să îl folosim la diverse preparate.

Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic a explicat pentru Trinitas cum putem să preparăm această rețetă.

Ea la propriu se numește dulceață de ardei iute. În schimb, el este un sos în toată regula, o garnitură care se servește cu friptură, cartofi prăjiți, la cuptor, cu paste.

Se simte foarte picantă, dar și dulce în același timp .”, a spus fratele Daniel.

Rețeta de dulceață de ardei iute

Citește și: Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”

Ingrediente:

  • 2 kg de ardei kapia /gogoșari;
  • un litru de oțet;
  • 1500 g de zahăr;
  • o căpățână de usturoi;
  • un kg de ardei iute;
  • o linguriță de sare.

Mod de preparare:  

Fratele Daniel a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Am terminat ardeiul gras de tocat, iar pe cel iute nu o să îl mai tocăm la mână, ci o să-l dăm prin blender. O să punem între timp și oțetul la fiert. Rețeta noastră va avea la bază oțetul. Punem și zahărul. Un kilogram și jumătate la un litru de oțet.

Merge pe foc, ca să dea în fiert. După ce am pus oțetul și cu zahărul la topit, trebuie să adăugăm și usturoiul. Nu îl tocăm foarte mărunt. El o să se vadă foarte bine în dulceață tocat cubulețe. Acasă, când faceți dumneavoastră, să aveți geamul deschis, hota pornită, pentru că oțetul este tare, ardeiul iute este tare. Să lucrați cu mănuși. Dacă nu folosiți mănuși, vă spălați de 5-6 ori, dați cu zeamă de lămâie.
O să dăm ardeiul foarte puțin la robot. El o să se mai topească și în tuci. Am terminat cu ardeiul, l-am amestecat cu cel iute. Punem acum și un praf de sare și îl băgăm în tuci. 20-25 de minute. Ne pregătim să punem la borcane. O punem exact după ce o luăm de pe foc. O să le acoperim cu mai multe prosoape și o să stea așa la sterilizat la loc călduț cel mult 24 de ore
.”, a spus fratele Daniel pe YouTube.
 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Pască bucovineană cu brânză dulce și blat de cacao, rețetă de la mănăstirea Putna. “Este o pască generoasă, cu foarte multă brânză.”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Breaking News: Explozie devastatoare în Târgu Jiu! Locatarii, în lacrimi: „Eram cu pastilele de inimă în mână, tremuram”

Unde locuiește Fuego și ce spun vecinii despre el: "Dacă te întâlnești cu el, vorbește cu toată lumea”

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Virginia de la „Casa Iubirii”, alături de un hairstylist celebru! În ce ipostază au fost surprinși cei doi

VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies