Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”
Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Maica Marina a împărtășit secretul penrru ca salata de icre să nu se taie.

Salata de icre este perfectă, mai ales în momentele de post, atunci când avem dezlegare la pește, iar cu acest secret a venit și maică Marina, de la mănăstirea Saon, Tulcea, care a explicat pas cu pas, pentru Trinitas, cum trebuie pregătite icrele înainte să fie bătute și de cele bate doar cu lingura de lemn și nu cu mixerul.

Care sunt ingredientele pentru salata de icre și cum le lasă la pregătit, înainte să fie bătute

Citește și: Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Citește și: Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • 200 g icre de știucă
  • 200 ml ulei 50
  • 100 ml apă minerală zeamă de la 1/2 lămâie
  • un vârf de linguriță sare de lămâie

“Vă vom arăta o salată de icre cum se pregătește, înainte de a fi bătute cu ulei.

Se vor ține câteva ore sau o zi, două, cu puțină sare. Noi acum le dăm prin ciur ca să le eliberăm de această piele, în care sunt puse ele. E un fel de pregătire a icrei. Noi avem deja icre pregătite cu sare, de două zile, pe care le vom bate. Și v-am arătat cum trebuie pregătite înainte de a fi bătute. Să le punem sare și o să le folosim peste o zi sau două sau se mai pot păstra și la congelator.
Se vor scoate, se vor pune într-o sită să se scurgă zeama și după aceea se vor bate. La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână. Dar mai mult, nu rezistă. Se vor pune la congelator. Avem deja icre pregătite de două zile, care au stat la sare, icre de știucă, care se vor bate doar cu lingura de lemn, nu folosim mixerul.”,
a povestit Maica Marina.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Care este secretul pentru ca salata de icre să nu se taie

Există și un secret pentru ca salata de icre să nu se taie în momentul în care icrele sunt bătute, iar acesta este foarte simplu și la îndemâna oricui, deoarece folosește zeamă de lămâie pentru a le amesteca. “Doar cele de crap sau de caras le batem cu mixerul.

Acum adăugăm puțină sare de lămâie și zeamă de lămâie care le va întări. Nu punem multă, să se cunoască că este icră de știucă. Acum punem câte un fir subțire, câte un pic de ulei. Ele se mai pot înmulți, cu cartof fiert sau cu pâine înmuiată. Dacă vrei să le sporești, să le înmulțești. Dacă pui prea mult, devin prea grase. Și da, merge foarte bine cu ceapă roșie sau ceapă verde.
Avem în solar ceapă verde. Icrele încep a se întări și atunci se adaugă apă minerală.
Apa minerală le face și pufoase. Le putem bate în continuare cu ulei. Și, din când în când, adăugăm câte un strop de apă. Cam la 1 kilogram de icre noi folosim cam 1 litru de ulei Este gata salata de icre. Vă dorim poftă bună! Și sărbătoare binecuvântată! Maica Domnului să vă ajute și să vă ocrotească!”, a mai povestit Maica Marina.



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies