Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”
Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova: „Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar.”

Descoperă din rândurile următoare cea mai bună rețetă de gogoși de post.

Gogoșile sunt unele dintre cele mai gustoase și apreciate deserturi, care se prepară relativ rapid și au un gust delicios. Acestea pot fi pregătite în funcție de perioada anului, folosind o rețetă de dulce sau de post. Gogoșile de post sunt, de asemenea, foarte delicioase, dacă folosim ingredientele potrivite. Descoperă din rândurile următoare rețeta de gogoși de post făcute în casă, învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova.

Rețeta de gogoși de post! O rețetă veche învățată la mănăstirea Turnu din județul Prahova
Rețeta de gogoși de post[Sursa foto: freepik]

Rețeta de gogoși de post

Citește și: Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni. „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citește și: Rețeta de tort diplomat de post a maicii Ecaterina: „Astăzi vă propun o rețetă foarte simplă. Chiar dacă pare complicată, este ușor de făcut, fără coacere.”

Ingrediente:

  • 1 kg de făină 000;
  • 450 ml de apă;
  • 50 g de drojdie;
  • 100 g de miere de albine;
  • 5 g de sare;
  • ulei pentru prăjit;
  • esență de rom.

Pentru decor avem nevoie de

următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Doamna Mariana de la mănăstirea Turnu a explicat, pentru Trinitas, modul de preparare al rețetei.

Am mărunțit drojdia. O să o dizolvăm cu apă călduță. O amestecăm bine să se facă lichidă. Folosim drojdie din comerț proaspătă. Se poate folosi și uscată, dar necesită mai mult timp drojdia uscată. Am preferat să folosesc drojdie proaspătă pentru că scurtez timpul de preparare.

Amestecăm bine drojdia cu apă și adăugăm și o linguriță-două de miere, ca să ajute la creștere. Am pregătit făina pentru malaxor. Adăugăm drojdia peste făină și dăm drumul la malaxor. Adăugăm puțină sare. Am adăugat-o mai târziu, ca să nu afecteze creșterea drojdiei. Apa. O lăsăm să frământe foarte bine, să obținem o cocă omogenă. Adăugăm ulei în aluat, pentru că ne ajută la frăgezimea aluatului. Iese gogoașa pufoasă, nu iese tare.
Adăugăm și miere. Adăugăm esență de rom. Avem o cocă omogenă, elastică. O lăsăm să crească 15-20 de minute, chiar o jumătate de oră, în funcție de temperatura care este în cameră. Aluatul pentru gogoși a crescut. Ne pregătim masa de lucru pentru a forma gogoșile. Ungem pentru ca aluatul să nu se lipească. Răsturnăm aluatul pe masa de lucru. Ungem puțin aluatul cu ulei. Întindem aluatul 1 cm jumătate- 2 centimetrii.
Pentru formarea gogoșilor o să folosim un pahar. Formăm gogoșile. Prefer gogoșile cu gaură. Se prăjesc mai bine și nu există riscul să rămână aluatul crud la mijloc. Am pregătit tigaia pentru prăjit. Uleiul este încins. Adăugăm gogoșile. Le lăsăm în funcție de cum se rumenesc. Am pregătit un vas pentru a le scoate. Am pus puțină hârtie absorbantă. Pentru decor folosim miere în loc de zahăr. Am răsturnat miere într-un vas, iar când gogoșile sunt gata, o să le trecem prin ea
.”, a spus doamna Mariana de la mănăstirea Turnu pe YouTube.   



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies