Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina. O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”

Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina. O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”
Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina. O rețetă simplă și sățioasă de post: „Când punem fasolea la înmuiat în apă se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina.

Maica Ecaterina a povestit pentru Trinitas, cum prepară ea rețeta de fasole moldovenească. În perioada postului această mâncare este excelentă pentru o masă gustoasă și sățioasă.

Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars cu lămâie a maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. „O rețetă deosebită, ceva dulce, apetisant.”

Citește și: Sarmale împrăștiate de post, rețeta maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. “Varza nu este pretențioasă și este foarte gustoasă.”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • 500 g de fasole
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 cepe albe
  • 1-2 linguri pastă de tomate
  • un ardei gras rosu
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 morcovi
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • un păstârnac
  • mărar
  • o bucățică de țelină
  • sare
  • 3-4 caței de usturoi
  • piper

Mod de preparare:

Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

„Avem ceapă, o bucată de țelină, morcov și un păstârnac și un ardei gras roșu. Tocăm ceapa. O să o punem la călit cu puțin ulei și apoi o să adăugăm celelalte legume date prin răzătoare. Punem uleiul puțin la încins, după care adăugăm ceapa să se călească încet.

Amestecăm puțin. O lăsăm să se gătească la foc mic câteva minute, timp în care o să tăiem 1-2 căței de usturoi. Îi zdrobim și îi adăugăm peste ceapă. Adăugăm și usturoiul peste ceapă și lăsăm să se călească câteva minute, timp în care vom pregăti celelalte legume.

Citește și: Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă alături de tatăl său- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Bineînțeles, când punem fasolea la înmuiat în apă, de seara pentru a doua zi, se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele. Se pune și la fiert. Într-adevăr, o apă, două se schimbă la fasole. Până fierbe de tot se schimbă două ape cel puțin. Cu bicarbonatul pot consuma fasolea și cei care au probleme cu intestinele.

Am pregătit legumele. Le adăugăm peste ceapă să se călească puțin.

Punem un pic de sare la călit. Au trecut cele două minute și adăugăm puțină apă și lăsăm să fiarbă, timp în care pregătim și ardeii grași. Adăugăm și ardeii la fiert. Vom pune sucul de roșii, câteva foi de dafin, piper după gust. Amestecăm totul și lăsăm totul la fiert la foc mic. Legumele s-au fiert și acum adăugăm fasolea care este fiartă în prealabil cu apă și sare.
În prima apă nu se pune sare. După ce se schimbă prima apă, se pune sare la fiert. Se scurge și se adaugă în sosul de legume pe care l-am pregătit anterior. Vom lăsa să fiarbă câteva minute fasolea cu sosul de legume, să se asezoneze bine. Vom adăuga puțină pastă de bulion pentru un plus de culoare și gust. În timp ce fierbe fasolea, vom tăia cățeii de usturoi și îi vom adăuga aproape de final.
Aproape de final vom adăuga și crenguțele de cimbru sau tarhon. Fasolea merge foarte bine cu mărar. Cimbru este spălat și îl vom pune să fiarbă aici cu fasolea pentru câteva minute. Mâncarea noastră de fasole este gata
.”, a spus maica Ecaterina pe YouTube.  



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies