Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”
Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”

Află din rândurile următoare cum prepară Roxana Blenche merdenelele.

Roxana Blenche a pregătit merdenele delicioase pentru familia sa și a împărtășit întregul proces în mediul online cu urmăritorii săi.

Hai să facem o merdenea absolut delicioasă !”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.

Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche

Citește și: “Așa cum v-am promis, a venit și rețeta pentru crema de zahăr ars!” Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit secretul pentru deliciosul desert

Citește și: Rețeta de sarmale a celebrei păpuși Barbie, realizată de chef Roxana Blenche. “Dacă Barbie ar fi româncă, ar mânca numai sarmale!”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de grame de făină;
  • un praf de sare;
  • 2 lingurițe de oțet;
  • 300 de ml de apă;
  • 100 de grame de unt;
  • ulei;

Pentru compoziție, Roxana Blenche a folosit următoarele ingrediente:

  • 300 de grame de telemea de oaie;
  • 300 de grame de brânză de vaci;
  • 2 albușuri de ou;
  • un praf de sare;
  • 30 de grame de griș.

Mod de preparare:

Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

„Avem nevoie de 500 de grame de făină, peste care punem un praf de sare, 2 lingurițe de oțet, 300 de ml de apă. Frământăm aluatul foarte bine, după care îl lăsăm 10 minute la odihnit. După aceea îl divizăm în 10 părți egale.

Fiecare părticică o întindem pe suprafața unsă cu ulei de floarea soarelui, cu ajutorul unui sucitor. Trebuie să avem vreo 100 de grame de unt la temperatura camerei, pentru a unge fiecare bucățică de aluat. Ungem aluatul cu untul la temperatura camerei, după care împachetăm precum un plic. Le punem în folie pe fiecare și le punem la frigider timp de o oră.

După aceea ne apucăm de compoziție.

Am pus 300 de grame de telemea de oaie cu 300 de grame de brânză de vaci, 2 albușuri de ou, un praf de sare și 30 de grame de griș.

După ce aluatul a stat la frigider, îl scoatem afară și îl întindem pe suprafața de lucru unsă cu ulei de floarea soarelui. Întindem foarte bine și foarte subțire. Punem brânzica în centru și închidem pachețelele, după care le așezăm pe o tavă cu hârtie de copt la bază.

Gălbenușul de ou îl amestecăm cu puțină sare și ungem fiecare merdenea în parte. Cuptorul preîncălzit la 220 de grade și punem merdenelele în cuptor timp de 15-20 de minute .”, a explicat chef Roxana Blenche pe TikTok.  



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Anna Lesko, idee de mic dejun rapid și sănătos! Cum prepară vedeta omleta în formă de brioșe: „Durează 20 de minute, este extrem de bun și sănătos.”

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Cine este rapperul de 23 de ani care a murit într-un grav accident pe A1? Fanii artistului sunt şocaţi de moartea lui

Cât au cheltuit Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu pe cumpărăturile de la supermarketul din Franța? „Prețurile sunt la jumătate aici față de România. Nu mai vorbesc de varietate.”

Rebecca, mesaj pentru Antoni! „Femeia pe care și-o dorește...”. Concurenta l-a pus subtil la zid

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies