Pizza cu mozzarella se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu mozzarella.
Rețetă de Pizza cu mozzarella
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pizza Calzone. Alege să o împarți cu prietenii tăi!
Citește și: Pizza cu șuncă și măsline. Un aluat crocant și plin de savoare!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru aluat
- 550 ml de apă călduță
- 2 pliculețe de drojdie uscata
- 4 linguri de zahăr granulat
- un praf de sare
- un praf de rozmarin uscat
- o jumătate de cană de ulei de măsline
- 650 g de făină
- 4 pungi de mozzarella mici
- 10 roșii cherry
- sare de mare
ingrediente pentru sosul
de roșii- 4 căței de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- 4 frunze de busuioc proaspăt
- 550 g de roșii cuburi la conservă
- un praf de sare
- un praf de piper negru măcinat
ingrediente pentru decor
- frunze de busuioc proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, trebuie doar să amestecăm ingredientele pentru aluat. Deci, vom avea nevoie de un bol mai mare pentru a adăuga apa călduță și pliculețe de drojdie uscată. Înainte de a adăuga zahărul granulat, folosim o linguriță pentru a amesteca cele două ingrediente. Vom lăsa bolul pentru moment, deoarece așteptăm mai mult conținut.
- În acest timp, vom face și restul amestecului pentru aluat, care necesită un mixer automat. În consecință, vom pune în bolul nostru zahărul granulat, praful de sare, praful de rozmarin uscat, uleiul de măsline și le vom amesteca pentru o perioadă de timp. Apoi, vom adăuga amestecul de drojdie pe care l-am preparat anterior. Toate aceste ingrediente se amestecă bine pentru a se combina cum dorim. Abia apoi vom ști când să adăugăm făina. Vom mixa la un nivel scăzut și vom crește treptat nivelul pentru a obține mingea de aluat de care avem nevoie.
- Acum este timpul să facem sosul de roșii, așa că vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga lingurile de ulei de măsline și cățeii de usturoi pe care i-am tocat în prealabil. Pune oala pe aragaz la foc mediu și adaugă frunzele de busuioc proaspăt, pe care le-am tăiat mărunt în prealabil. Apoi, usturoiul va începe să se gătească. Amestecăm bine și apoi adăugăm roșiile cuburi la conservă. După gust, condimentăm cu sare și piper negru măcinat.
- Continuăm să amestecăm sosul de roșii până când ajunge la punctul de fierbere. Apoi, lăsăm focul pentru încă aproximativ 40 de minute, până când sosul va scădea suficient.
- Acum că și sosul nostru de roșii este gata, ne ocupăm de aluat. Vom pune aluatul pe o suprafață plată pe care am pus în prealabil puțină făină pentru a-l frământa mai bine. În cele din urmă, trebuie să obținem o bilă pe care o vom tăia în patru părți cât se poate de egale. Apoi, le vom întinde rând pe rând într-o formă de cerc cu un sucitor. Această procedură va fi efectuată și pentru restul bucăților de aluat.
- Acum putem pune sosul de roșii, bucățile de mozzarella tăiate sau întregi, roșiile cherry tăiate în jumătăți și puțină sare de mare pe fiecare parte. Fiecare dintre tăvile speciale de pizza, pe care am pus deja hârtie de copt, va fi introdusă în cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius. Atunci când timpul a trecut, vom scoate tăvile din cuptor și vom scoate pizza din fiecare. Apoi, vom orna fiecare pizza cu câteva frunze de busuioc proaspăt, iar rețeta este gata!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.