Pizza cu șuncă și măsline se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu șuncă și măsline.
Rețetă de Pizza cu șuncă și măsline
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Tiramisu la pahar. Perfect pentru un candy bar!
Citește și: Mini plăcinte cu carne de pui. Mult mai gustoase dacă sunt și crocante!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 de grame drojdie proaspătă
- 600 de grame făină
- 300 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
Citește și: Mercenarul Horațiu Potra, explicație halucinantă despre venirea lui la București înarmat- stirilekanald.ro
- Ketchup
- Cașcaval
- Busuioc
- Șuncă
- Măsline
- Roșii
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Mai întâi, sfărâmă drojdia într-o farfurie și asezonează cu sare. Se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.
- Apoi punem făina într-un bol, facem o gaură mică în centru și adăugăm drojdia, apă, zahărul, uleiul, oregano și busuiocul. Se amestecă bine până se formează un aluat omogen.
- Când timpul a trecut, stoarceți aluatul pentru a elimina aerul. Folosind mâinile unse cu ulei de măsline, modelați aluatul într-un cerc de dimensiunea dorită. Vom pregăti și ingredientele pentru topping separat, așa că tăiem feliile de șuncă în fâșii, tăiem măslinele în jumătate, alegem o roșie de aceeași dimensiune, frunze de busuioc și pregătim și ciuperci, opțional. Dacă folosiți, scoateți din cutie; dacă nu, împărțiți brânza în jumătate și dați-o pe răzătoare.
- Se încinge puțin ulei de măsline într-un wok și se adaugă aluatul. Coaceți la foc mediu până când la suprafața aluatului se formează bule mici, iar fundul este ferm. Imediat după aceea, scoateți aluatul, ungeți-l cu ketchup și puneți peste el toate ingredientele pregătite pentru topping, dacă doriți. Se așează aluatul pe tavă și se pune pe grătarul de sus al cuptorului la 200°C timp de 10 minute, sau până când mozzarella se topește și se auriu.
- După acest timp, scoateți tavă din cuptor, lăsați-o să se răcească câteva minute, adăugați frunze de busuioc dacă doriți, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.