Mini plăcintele cu carne de pui se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini plăcinte cu carne de pui.
Rețetă de Mini plăcinte cu carne de pui
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Care este diferența dintre ciorbă și supă. Distincția dintre cele două preparate
Ingrediente
- 600 g făină
- 30 g sare
- un pliculeț de praf de copt
- 200 ml apă rece
- 250 ml ulei de măsline
- 800 g carne tocată de pui
- 200 g fasole verde
- 100 g morcovi, tocaţi mărunt
- cimbru proaspăt tocat
- 2 căței de usturoi, tocați
- 100 g mazăre proaspătă sau congelată
- 400 ml zeamă de pui, fără sare
- pătrunjel proaspăt tocat
- piper negru măcinat
- 2 oua, bătute
- apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
Mod de preparare
- Adăugați 550 g de făină, 10 g de sare și pliculețul de praf de copt într-un robot de bucătărie. Se amestecă până la omogenizare. Adăugați 200 ml apă rece ca gheața și 200 ml ulei. Turnați încet amestecul de apă și ulei până când aluatul devine sfărâmicios. Așezați aluatul pe o suprafață ușor înfăinată. Frământați timp de 1 minut.
- Preîncălziți cuptorul la 200℃. Încinge 20 ml de ulei într-o tigaie adâncă antiaderentă la foc mediu. Adăugați puiul. Gătiți, amestecând des, pana când nu mai este roz, aproximativ 5 minute. Pune puiul într-un bol.
- Încinge uleiul rămas la foc mediu-mare fără a șterge tigaia. Adăugați fasolea verde, morcovii, cimbrul și usturoiul. Acoperiți și gătiți, amestecând din când în când, 5 minute sau până când ingredientele sunt fragede. Întoarceți puiul în tigaie. Se amestecă mazărea. Se presară cu restul de 50 de grame de făină. Amesteca bine. Adăugați bulion de pui și aduceți la fierbere. Gătiți 5 minute sau pana se îngroașă. Adăugați pătrunjel, piper negru măcinat și restul de sare.
- Bateți ouăle și 10 ml de apă într-un bol mic. Scoateți aluatul din frigider. Se lasă sa se odihnească 5 minute. Împărțiți aluatul în 12 bile. Rotiți fiecare minge într-un cerc pe o suprafață ușor înfăinată. Pune o lingură de amestec de pui în centrul fiecărui cerc. Ungeți marginile cercului de aluat cu ou. După ce adăugați umplutura, pliați aluatul în formă de semilună. Ciupiți marginile și lipiți. Ungeți amestecul de ouăle rămase în jurul marginilor și apăsați-l deasupra. Puneți pe o tavă de copt acoperită ușor cu spray de gătit. Așezați totul pe tava pregătită.
- Coacem la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana când aluatul se rumenește ușor. Deasupra se presară pătrunjel, daca se dorește. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior si preparatul din tava, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.