Iata de ce faci burta de bere si cum poti sa o dai jos!

Iata de ce faci burta de bere si cum poti sa o dai jos!
Iata de ce faci burta de bere si cum poti sa o dai jos!

Ar fi perfect daca ai putea sa bei cata bere vrei si sa nu lase nicio urma in organismul tau. Doar ca nu se intampla asa.

Consumul regulat de alcool dauneaza grav sanatatii. Trecem peste toate bolile groaznice pe care ar putea sa le provoace si hai sa ne oprim la excesul ponderal.

Calculul este relativ simplu. O sticla de bere (500 ml) furnizeaza in jur de 150-200 kcal. Sa zicem ca bei in fiecare zi cate doua beri, deci iti aduci in organism cate 300-400 kcal zilnic. Asta inseamna ca saptamanal ai un excedent de 2100-2800 kcal.

Un calcul simplu ce conduce la un excedent anual de 109200 – 145600 kcal. Daca transpunem aceste numere in kilograme de tesut adipos ajungem la 15-20 kilograme pe an!! (1 kg tesut adipos a fost echivalat cu 7000 kcal).

Trebuie retinut faptul ca prezenta alcoolului in organism limiteaza metabolizarea grasimii ca substrat energetic.

Energia provenind din bere este considerata “goala” (calorii goale), in sensul ca produsul respectiv nu ne aduce mare lucru din punct de vedere nutritional, doar energie si atat.

Acest lucru este valabil pentru toate bauturile alcoolice, nu numai pentru bere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Este oare adevarat ca berea iti face burta mare? E vorba de asa-zisa “beer belly” (burta bautorului de bere).

Studiile au aratat ca nu exista o corelatie directa intre consumul de bere si aparitia obezitatii abdominale (de exemplu, Bobak M, Skodova Z, Marmot M.

Beer and obesity: a cross-sectional study. Eur J Clin Nutr 2003;57:1250–3.) Asadar, bautorii de bere nu prezinta o predispozitie mai mare pentru aparitia obezitatii abdominale, nici raportat la cei care nu consuma alcool, nici la consumatorii de vin sau alte bauturi alcoolice.

Berea (in exces) ingrasa pur si simplu, iar cei care au predispozitie pentru obezitate centrala, o vor dezvolta indiferent de sursa din care vine excedentul de energie.

Obezitatea centrala (sau abdominala, sau viscerala) se refera la acumularea de grasime in cavitatea peritoneala, intre organele interne (si nu trebuie confundata cu grasimea subcutanata, care se afla intre piele si peretele muscular). Aceasta acumulare de grasime este extrem de periculoasa pentru sanatate, crescand seminificativ riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, rezistentei la insulina si a diabetului zaharat tip 2, precum si predispozitiei catre diferite forme de cancer.

Cum o dai jos?

Grasimea depusa in zona abdomenului este foarte incapatanata si vei avea nevoie de vointa si perseverenta ca sa scapi de ea.

Cea mai buna metoda este sa o “ataci” din toate partile: consuma mai putine calorii (alege o dieta potrivita pentru tine) si incepe sa te misti. Exercitiile aerobice sunt cei mai mari aliati in lupta cu burta ta.

Alergatul, mersul, inotul, mersul pe bicicleta – poti face orice atata timp cat te tii de aceste exercitii pana cand transpiri. Incearca sa faci sport de 5 ori pe saptamana cate 30 de minute pe zi.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cine este Adrian Brâncoveanu. „Nu a fost dragoste la prima vedere.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies