Ce să mănânci atunci când ai poftă de junk food. Alternative sănătoase și gustoase!

snack sanatos
snack sanatos

Află din acest articol cum poți înlocui mâncarea de tip fast food cu variante sănătoase.

Alimentația joacă un rol esențial pentru sănătatea noastră și de aceea este important să ne hrănim corpul cu alimente cât mai nutritive. Cu toate acestea, tentațiile culinare uneori ne provoacă poftă și ajungem să cădem în capcana mâncării de tip fast food. În astfel de momente, este ideal să înlocuim astfel de produse cu snacks-uri gustoase și sănătoase. Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei de gustări perfecte pentru silueta și sănătatea ta!

 

Fructe confiate

Citește și: Ou alb vs. Ou maro: tot ce trebuie să știți

idei gustari sanatoase
Idei gustări sănătoase

Citește și: Paste fusilli cu sos alb și ciuperci. Alege să le împarți cu cei dragi ție!

Fructele sunt excepționale, fie că vorbim de cele proaspete sau cele confiate. Există o gamă largă de fructe confiate, se la caise, prune, stafide și multe altele.

Avantajul este nu doar gustul foarte gustos, ci și faptul că reprezintă o gustare rapidă, foarte ușor de consumat și de transportat. Asigură-te că ai în geantă o pungă de fructe confiate, pentru a îți potoli foamea dintre mese.

Ciocolată neagră

Indiferent de vârstă, cu toții iubim ciocolata. Corpul nostru are nevoie și de dulce și este recomandat să ne satisfacem uneori plăcerile nevinovate.

Chiar dacă există pe piață o mulțime de variante de ciocolată cu arome care mai de care mai gustoase, ciocolata neagră este cea mai bună variantă pentru o siluetă armonioasă. De asemenea, aceasta este recomandată pentru buna funcționare a creierului, însă trebuie să avem

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

grijă la cantitate.

 

Apa fructată

Multe persoane sunt consumatoare de sucuri, fie ele cu acid sau nu. Indiferent de alegere, aceste băuturi nu sunt sănătoase. Dacă totuși vrei să te bucuri de o băutură cu aromă dulce, alege să bei apă fructată sau cu lămâie. Tot ce trebuie să faci este ca în apa proaspătă să adaugi fructele tale preferate.

Mai mult, apa minerală  este extraordinară alături de câteva felii de lime sau lămâie.

Iaurtul, un înlocuitor al înghețatei

Cine nu adoră înghețata, mai ales în sezonul cald? Cu toate acestea, acest desert este destul de caloric și conține de cele mai multe ori, o cantitate însemnată de zahăr. Așadar, poți înlocui înghețata cu un iaurt în care să adaugi fructe fresh.

De asemenea, pentru senzația de răcorire, ai putea să așezi iaurtul în recipiente speciale și să îl lași la congelator. După câteva ore te vei bucura de un gust la fel de bun, dar mult mai sănătos.

Chipsuri din cartofii dulci

idei de gustari sanatoase
Idei de gustări sănătoase[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Deși cartoful este o legumă, consumat foarte des îți va afecta cu siguranță silueta. Fie că te plimbi prin parc, discuți cu prietenii sau te uiți la un film, îți vine uneori poftă să ronțăi ceva crocant, iar acela este momentul când îți cumperi o pungă de chipsuri. Acest produs este extrem de nociv pentru sănătate, chiar dacă gustul este unul plăcut. Din fericire, există multe alternative prin care să te bucuri de ceva crocant și gustos, însă să fie și sănătos. Cartofii dulci sunt bine cunoscuți pentru beneficiile pe care le au, dar și pentru faptul că au mai puține calorii, față de cei normali. Așadar, poți înlocui chipsurile clasice din magazin cu chipsuri făcute în casă, din cartofi dulci la cuptor, tăiați foarte subțire.

Popcorn, un snack mai puțin caloric

Cu toții iubim popcornul, mai ales atunci când vizionăm un film. Vestea bună este aceea că această gustare nu este atât de nocivă pe cât am crede. Mai mult, există metode prin care putem să preparăm popcorn chiar noi. Tot ce trebuie să facem este să prăjim câteva boabe de porumb, să adăugăm sare și ne putem bucura de un gust excepțional, exact ca la cinema.

Mix de alune și nuci

gustari sanatoase
Gustări sănătoase[Sursa foto: freepik]

Nucile sunt extrem de sănătoase, fie că vorbim de cele clasice, caju sau chiar migdale. Un mix de alune și nuci te va face să îți satisfaci pofta de ronțăit.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Shaorma de pui cu diverse legume. Savoarea autentică a shaormei se îmbină perfect cu prospețimea legumelor!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies