Descoperă plăcerea curățeniei: Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

cum sa iti gasesti motivatia pentru a face curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

În unele momente, deși este necesar, nu avem motivația necesară pentru a ne apuca de ordine în casă. Însă știați cum o puteți obține?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți motiva îndeajuns de mult, pentru a vă putea ocupa de curățenia casei, mai des.

 

Modalități de a te motiva să cureți dezordinea din casă

1. Vizualizați spațiul

Închide ochii și vizualizează o cameră curată. Imaginați-vă camera când nu este plină și cum doriți să fie acest spațiu.

Imaginează cum vrei să devină dormitorul tău atunci când intri. Fiecare are preferința lui, care este un decor simplu și un dormitor confortabil, nimic nu este permis să rămână neacoperit. Este momentul să renunți la toate hainele care nu au fost purtate în ultimii ani. Dacă nu ai spațiu în garderoba ta și problema este să nu pui hainele înapoi în dulap, este momentul să schimbi obiceiul. A avea o imagine în mintea ta este mai ușor de făcut.
Te poți ajuta să-ți dai seama de ce lucruri ar trebui să scapi folosind această tehnică de gândire la obiectivele tale. Atunci când sunteți pregătit să curățați camera, veți fi motivat să începeți și veți putea curăța ușor fără să vă gândiți de două ori.

Citește și: Ordine și echilibru: Cum să menții o casă impecabilă în 7 pași simpli

trucuri de curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

2. Poze înainte și după cu camerele aglomerate

Una dintre cele mai bune modalități de a vă motiva să curățați este să faceți fotografii ale situației anterioare și ale situației actuale.

Faceți o fotografie într-un loc aglomerat. Fotografiați din nou după ce curățați zona. Un sentiment de realizare poate fi obținut prin vizualizarea fotografiilor anterioare și ale rezultatelor. Motivația generală este întotdeauna afectată de obținerea de câștiguri relativ mici. Vă motivează să finalizați proiectele de ordine.

Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

3. Creați o listă de verificare a ordinii

Este acceptabil să aveți un plan principal de ordine.

Acest lucru vă ajută să înțelegeți ce urmează să faceți într-un astfel de proiect. Cu toate acestea, o listă lungă de lucruri pare copleșitoare și devine din ce în ce mai dificil să te motivezi să cureți. Aveți nevoie de o listă de sarcini pentru fiecare zi. Împărțiți-vă proiectul mare în componente mai mici, mai ușor de gestionat. Fii specific și notează-ți obiectivele pentru ziua respectivă. Pentru a vă motiva să curățați, luați-o ca o provocare.

motivatie pentru curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

4. Doar începeți, nu așteptați ziua liberă

Majoritatea oamenilor nu au capacitatea de a-și curăța casa într-o singură zi sau weekend. Nu trebuie să așteptați o zi liberă, doar începe. Începeți cu lucruri mici în fiecare săptămână în loc să curățați întreaga casă într-un singur weekend. De multe ori, scăparea de lucruri te va face să te simți mai puțin copleșit și stresat.

Dacă aveți puțin timp, abordați și sarcinile mici de ordine. Sarcinile de cinci minute pe săptămână pot face casa mult mai curată. În curând vei vedea că fiecare pas mic duce la o schimbare semnificativă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

plan de curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

5. Faceți ordinea distractivă și sărbătoriți

Ordinea necesită, fără îndoială, mult timp și energie, motiv pentru care este atât de dificilă pentru majoritatea oamenilor. O lipsă de motivație te poate face să amâni și chiar să nu vrei să începi. Cu toate acestea, a face ordinea distractivă vă va schimba perspectiva. Înainte de a începe, pune un cronometru și încearcă să scapi de lucruri cât mai mult posibil. Ai terminat când timpul trece. Vă puteți îmbunătăți productivitatea și vă puteți concentra mai bine pe ceea ce faceți. Când știi că ești programat, este mult mai ușor să rămâi motivat. Pentru că doriți să finalizați sarcina la timp, veți fi probabil mai puțin distras. Proiectează o modalitate de a recompensa. Celebrați munca grea și efortul. Atunci când finalizați o sarcină, felicitați-vă și primiți o recompensă care vă va motiva să continuați. Sistemul de recompense vă ajută să vă atingeți obiectivele de ordine mai rapid.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

cum sa iti faci ordine in casa mai rapid
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies