Descoperă plăcerea curățeniei: Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

cum sa iti gasesti motivatia pentru a face curatenie

Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat

În unele momente, deși este necesar, nu avem motivația necesară pentru a ne apuca de ordine în casă. Însă știați cum o puteți obține?

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți motiva îndeajuns de mult, pentru a vă putea ocupa de curățenia casei, mai des.

 

Modalități de a te motiva să cureți dezordinea din casă

1. Vizualizați spațiul

Închide ochii și vizualizează o cameră curată. Imaginați-vă camera când nu este plină și cum doriți să fie acest spațiu.

Imaginează cum vrei să devină dormitorul tău atunci când intri. Fiecare are preferința lui, care este un decor simplu și un dormitor confortabil, nimic nu este permis să rămână neacoperit. Este momentul să renunți la toate hainele care nu au fost purtate în ultimii ani. Dacă nu ai spațiu în garderoba ta și problema este să nu pui hainele înapoi în dulap, este momentul să schimbi obiceiul. A avea o imagine în mintea ta este mai ușor de făcut.
Te poți ajuta să-ți dai seama de ce lucruri ar trebui să scapi folosind această tehnică de gândire la obiectivele tale. Atunci când sunteți pregătit să curățați camera, veți fi motivat să începeți și veți putea curăța ușor fără să vă gândiți de două ori.

Citește și: Ordine și echilibru: Cum să menții o casă impecabilă în 7 pași simpli

trucuri de curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

2. Poze înainte și după cu camerele aglomerate

Una dintre cele mai bune modalități de a vă motiva să curățați este să faceți fotografii ale situației anterioare și ale situației actuale.

Faceți o fotografie într-un loc aglomerat. Fotografiați din nou după ce curățați zona. Un sentiment de realizare poate fi obținut prin vizualizarea fotografiilor anterioare și ale rezultatelor. Motivația generală este întotdeauna afectată de obținerea de câștiguri relativ mici. Vă motivează să finalizați proiectele de ordine.

Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

3. Creați o listă de verificare a ordinii

Este acceptabil să aveți un plan principal de ordine.

Acest lucru vă ajută să înțelegeți ce urmează să faceți într-un astfel de proiect. Cu toate acestea, o listă lungă de lucruri pare copleșitoare și devine din ce în ce mai dificil să te motivezi să cureți. Aveți nevoie de o listă de sarcini pentru fiecare zi. Împărțiți-vă proiectul mare în componente mai mici, mai ușor de gestionat. Fii specific și notează-ți obiectivele pentru ziua respectivă. Pentru a vă motiva să curățați, luați-o ca o provocare.

motivatie pentru curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

4. Doar începeți, nu așteptați ziua liberă

Majoritatea oamenilor nu au capacitatea de a-și curăța casa într-o singură zi sau weekend. Nu trebuie să așteptați o zi liberă, doar începe. Începeți cu lucruri mici în fiecare săptămână în loc să curățați întreaga casă într-un singur weekend. De multe ori, scăparea de lucruri te va face să te simți mai puțin copleșit și stresat.

Dacă aveți puțin timp, abordați și sarcinile mici de ordine. Sarcinile de cinci minute pe săptămână pot face casa mult mai curată. În curând vei vedea că fiecare pas mic duce la o schimbare semnificativă.

Citește și: Rebecca, mesaj pentru Antoni! „Femeia pe care și-o dorește...”. Concurenta l-a pus subtil la zid- kanald.ro

Citește și: A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht- stirilekanald.ro

plan de curatenie
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]

5. Faceți ordinea distractivă și sărbătoriți

Ordinea necesită, fără îndoială, mult timp și energie, motiv pentru care este atât de dificilă pentru majoritatea oamenilor. O lipsă de motivație te poate face să amâni și chiar să nu vrei să începi. Cu toate acestea, a face ordinea distractivă vă va schimba perspectiva. Înainte de a începe, pune un cronometru și încearcă să scapi de lucruri cât mai mult posibil. Ai terminat când timpul trece. Vă puteți îmbunătăți productivitatea și vă puteți concentra mai bine pe ceea ce faceți. Când știi că ești programat, este mult mai ușor să rămâi motivat. Pentru că doriți să finalizați sarcina la timp, veți fi probabil mai puțin distras. Proiectează o modalitate de a recompensa. Celebrați munca grea și efortul. Atunci când finalizați o sarcină, felicitați-vă și primiți o recompensă care vă va motiva să continuați. Sistemul de recompense vă ajută să vă atingeți obiectivele de ordine mai rapid.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

cum sa iti faci ordine in casa mai rapid
Cum să-ți găsești motivația pentru a-ți transforma casa într-un spațiu confortabil și ordonat[Sursa foto: freepik]Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Deodorant pentru coșul de gunoi. Iată cum poți schimba aerul din bucătăria ta

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Cine este rapperul de 23 de ani care a murit într-un grav accident pe A1? Fanii artistului sunt şocaţi de moartea lui

Ionuț Lupescu, invitat duminică la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Roxana Dobre, mărturii surprinzătoare după scandalul în care a fost implicat Florin Salam! „Noi chiar am obosit”. Ce face, acum, Regele manelelor

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies