Parfumuri ca noi mereu: 8 sfaturi simple pentru o îngrijire perfectă

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor

Știai că până și parfumurile tale trebuie îngrijite cu multă atenție? Iată și cum le poți face să reziste mai mult.

Doamnele și domnișoarele care iubesc să colecționeze parfumuri sau cele aflate deja în colecția lor, trebuie să știe că există și câteva trucuri pentru a le păstra mai mult timp în siguranță, iar mirosul să rămână persistent. Nu este de ajuns ca doar să te dai cu el pe haine pentru a te bucura de tot mirosul  pe care îl oferă, iar atâta timp cat îți dorești să investești în ele, trebuie să ai în vedere și câteva modalități prin care le depozitezi sau le transferi dintr-o sticluță în alta, astfel încât să nu-și piardă mirosul original.

Cu siguranță nu te-ai gândit că până și umiditatea, căldura și lumina pot să afecteze parfumurile tale, așa că iată câteva idei sfaturi și trucuri pentru a stoca parfumurile preferate și să te bucuri de ele cât mai mult timp.

Cameră întunecată, ferită de razele soarelui

Citește și: La ce temperatură se păstrează parfumurile. Unde le poți ține ca să reziste mai bine

Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple
Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să deosebești cosmeticele originale de cele false. Atenție la trucuri!

Lumina directă a soarelui este o mare problemă atunci când vorbim de parfumurile voastre, deoarece prea multă lumină va face ca parfumul să se degradeze mai devreme și își va pierde sau schimba mirosul mult mai rapid. Astfel, tot ce trebuie să faci este să alegi un loc cât mai întunecat, cum ar fi un dulap special în care să le depozitezi sau vitrină cu uși, un loc pe care îl poți dedica

doar lor, departe de razele soarelui.

Căldura mica în spațiul de depozitare

Tot ce trebuie să știi despre înrgijirea parfumurilor
Tot ce trebuie să știi despre înrgijirea parfumurilor[Sursa foto: freepik]

Și căldura poate favoriza pierderea mirosului, mai ales iarna, atunci când dulapurile noastre sunt prea aproape de sursele de căldură. Cel mai bine ar fi să alegi interioare răcoroase, cum ar fi un dulap din locația preferată sau departe de sursele de căldură pe care le aveți dumneavoastră în casă.

Unele persoana păstrează parfumul inclusiv în frigider, dar dacă faceți acest lucru, ele ar trebui să stea cât mai departe de alimente, deoarece mâncărurile pot lua din mirosul și gustul lor. Dacă aveți posibilitatea, vă puteți cumpăra inclusiv un mini-frigider pentru produsele de make-up unde să le poziționați și pe acestea.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Sticle mate sau opace pentru parfumul tău

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor[Sursa foto: freepik]

Unele parfumuri vin deja în sticle frumos colorate, care să atragă privirile voastre pentru a fi cumpărate, însă de cele mai multe ori ar trebui să știți că parfumul se menține mult mai bine atunci când sticla este una mată sau complet opacă, deoarece va împiedica lichidul să primească prea multă lumină.

Un loc uscat este cheia

O locație uscată și fără umiditate este de multe ori cheia pentru a păstra parfumurile cât mai mult timp. Este greșit ca acestea să stea pe rafturile din baie, deoarece umiditatea poate descompune parfumurile. Cu alte cuvinte, baia este un loc răcoros unde le puteți păstra, iar dacă alegeți să faceți acest lucru, recomandat este să aveți un dulap special pentru ele.

Transferați-le cu grijă dintr-un recipient în altul

Transferați cu grijă parfumul dintr-un recipient în altul, chiar dacă acestea vin cu sticluțe de pulverizare. Dacă trebuie să faceți o călătorie și aveți nevoie de o cantitate mai mică sau pur și simplu alegeți o sticlă opacă pentru a le păstra mai bine, încercați să transferați parfumul rapid, deoarece expunerea la aer descompune particulele de miros din el.

Nu lăsați parfumul desfăcut pentru mult timp

Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple
Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mihaela Homa, imaginile durerii din cimitir: „Cât îmi lipsești”. Fosta concurentă de la „Casa iubirii” a venit să-i aducă un omagiu unei persoane foarte dragi- kanald.ro

Citește și: Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării- stirilekanald.ro

Inclusiv faptul că lăsați capacul ridicat pentru mai mult timp poate duce la degradarea lui, astfel că cel mai indicat ar fi să nu îl scăpați din ochi atunci când îl folosiți.

Nu agitați sticlele

Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple
Îngrijirea parfumurilor - 8 sfaturi simple[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță cel puțin o dată ați agitat sticla de parfum înainte să pulverizezi pe haine sau pe piele, dar în cazul în care nu știai, scuturarea parfumul îl va strica mult mai repede, deci cel mai bine ar fi să-l manipulați cu grijă de fiecare dată când alegeți să îl utilizați.

Curățați orice aplicator pe care îl utilizați

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea parfumurilor[Sursa foto: freepik]

Curățați aplicatoarele pe care le utilizați de fiecare dată, mai ales la parfumurile care nu vin cu pulverizator. În momentul în care introduceți o baghetă aplicatoare sau nu roll-n în parfumul tău, murdăria poate fi introdusă cu ușurință în lichid, iar acest lucru va face ca rezistența parfumului vostru să scadă în timp. Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care ar trebui să le aveți în vedere, mai ales dacă iubiți cu adevărat colecția de parfumuri pe care o dețineți și doriți să vă bucurați de mirosul lor cât mai mult timp. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Cum să obții machiajul lui Meghan Markle. Cât costă rujul ei preferat și care sunt trucurile de frumusețe

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Sfatul zilei din 23 mai 2024. O zodie își face bagajele să plece în vacanță

Primul jetpack testat în România: Salvamontiștii din Alba au redus timpul de intervenție de la 90 de minute la 2 minute

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies