5 motive pentru care părul nu mai crește

5 motive pentru care părul nu mai crește
5 motive pentru care părul nu mai crește

Află din rândurile de mai jos motivele pentru care podoaba capilară s-a oprit din creștere!

Din nefericire, numeroase persoane se confruntă cu pierderea excesivă a părului, din diverse motive. De obicei, părul unei persoane crește cu aproximativ 15 cm pe an. Află din rândurile următoare care sunt motivele pentru care podoaba capilară s-a oprit din creștere!

5 motive pentru care părul nu mai crește

Genetica

5 motive pentru care părul nu mai crește[Sursa foto: freepik]

Citește și: La cât timp se reaplică o cremă cu SPF. Numai așa ești complet protejată de radiațiile UV

Oamenii au un set unic de gene care influențează calitatea și ciclul de creștere a părului. Dacă aceștia au părul lung, gros și sănătos, este posibil să se datoreze, în mare parte, moștenirii genetice. Cu toate astea, predispoziția genetică pentru păr subțire sau căderea prematură a părului poate fi deveni în timp, mai ales pentru femei, un motiv de îngrijorare.

Potrivit healthline, oamenii trebuie să se aștepte piardă până la 100 de fire de păr fiecare zi, în timpul unui ciclu normal de creștere a părului.

Cu toate acestea, unele pierderi nu sunt normale.

Nivelul de stres

De asemenea, un alt motiv pentru care părul nu mai crește este stresul fizic sau psihologic poate fi un factor important în ceea ce privește sănătatea podoabei capilare. Astfel, gestionarea eficientă a stresului prin tehnici de relaxare, exerciții și meditație poate ajuta la menținerea sănătății părului.

Vârsta

5 motive pentru care părul nu mai crește[Sursa foto: freepik]

Citește și: Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pe măsură ce îmbătrânim, ciclul de creștere a părului tinde să se scurteze, iar foliculii de păr devin mai puțin activi. Așadar, acest lucru poate duce la subțierea părului și la o creștere încetinită a acestuia.

Însă, oamenii ar trebui să accepte, chiar dacă este dificil, procesul natural de îmbătrânire și să se adapteze rutinei de îngrijire a părului pentru a susține sănătatea acestuia în etapele de viață mai înaintate.

Utilizarea excesivă de ustensile de stilizare a părului

Mai mult decât atât, ruperea excesivă a părului poate fi cauzată de îngrijirea inadecvată, mai precis, utilizarea frecventă a căldurii pentru stilizarea părului, supra-procesarea chimică și pieptănarea agresivă pot deteriora firul de păr.

Așadar, fiecare femeie ar trebui să aibă în colecția de produse de îngrijire produse blânde, pentru a trata părul cu delicatețe.

Vârfuri despicate

5 motive pentru care părul nu mai crește[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt motiv sunt vârfurile despicate care pot afecta creșterea sănătoasă a părului. Mai exact, lipsa nutrienților și a hidratării poate face ca vârfurile să devină fragile și să se despice. Așadar, tăierea regulată a vârfurilor și utilizarea produselor de îngrijire care hidratează și hrănesc părul sunt ideale.

Conform National Library of Medicine, pierderea părului este adesea îngrijorătoare și poate avea un efect semnificativ asupra calității vieții pacientului. Așadar, pacienții pot să se prezinte mai întâi la medicul de familie cu pierderea difuză sau în pete a părului.

Ce poți face pentru a preveni acest lucru

5 motive pentru care părul nu mai crește[Sursa foto: freepik]

Adoptă o rutină de îngrijire a părului adecvată

Pentru a preveni oprirea din creștere a părului, trebuie să cureți podoaba capilară și scalpul cu produse blânde, fără să agresezi foliculii de păr.

Astfel, poți folosi balsam și măști hidratante pentru a menține hidratarea și elasticitatea firului de păr.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Evită produsele de păr cu substanțe chimice

De asemenea, este important să eviți cât de mult poți produsele care conțin ingrediente agresive sau substanțe chimice dure care pot deteriora părul și scalpul. Poți opta pentru produse naturale și prietenoase cu mediul pentru a susține sănătatea părului și a mediului înconjurător.

Folosește protecție termică pentru păr

5 motive pentru care părul nu mai crește[Sursa foto: freepik]

Un alt sfat util este să folosești protecție termică atunci când folosești instrumente de coafat cu căldură și protejează-ți părul de expunerea excesivă la soare și vânt.

Adoptă o alimentație sănătoasă

De asemenea, o dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele și mineralele, poate susține sănătatea părului și creșterea acestuia. Așadar, este ideal să consumi fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Adoptă un stil de viață sănătos

Mai mult decât atât, exercițiile regulate, somnul adecvat și gestionarea eficientă a stresului sunt aspecte esențiale ale unui stil de viață sănătos care poate susține sănătatea generală a părului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Păr negru vs. maro: Care este diferența și sfaturi de îngrijire

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies