Păr negru vs. maro: Care este diferența și sfaturi de îngrijire

Păr negru vs. maro:
Păr negru vs. maro: Care este diferența și sfaturi de îngrijire

Iată diferența dintre părul maro și părul negru. Sfaturile de îngrijire pentru fiecare tip de păr în parte.

Culoarea părului negru și părului maro sunt ambele frumoase, dar sunt și câteva diferențe și necesită îngrijire specifică în funcție de culoarea tenului și sub tonul pielii. Unele persoane merg mai degrabă spre nuanțele ciocolatei, în timp ce altele preferă negrul profund și felul în care acesta le pune în valoare calitățile. Indiferent că ești naturală sau vopsită, trebuie să ai în vedere, în primul rând, care sunt diferențele dintre cele două tipuri de păr dar și cum trebuie acesta îngrijit în funcție de particularități.

Păr negru vs. maro

Citește și: Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere

Păr negru vs. maro:
Păr negru vs. maro:[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 trucuri pe care trebuie să le știi atunci când folosești rujul. Indiferent de culoare, alege să întorci privirile de fiecare dată

Culoarea naturală a părului maro variază în funcție de nivelurile de pigment numit melatonină Astfel, atunci când vorbim de părul negru, concentrația din această substanță este mult mai ridicată, care determină culoarea în funcție de cantitatea sa.

Dacă ai avut numeroase discuții cu cei din jurul tău cu privire la părul negru vs. cel maro, află că nu ești singura. Structura acestor culori clasice este una irezistibilă, fiind și dintre cele mai populare culori alese pentru podoaba capilară. Părul negru se caracterizează prin nuanța sa profundă, bogată, care emană sofisticare și mister, iar pe de altă parte, culoarea părului șaten, dată de mai mica concentrație a pigmentului, cuprinde o gamă largă de nuanțe calde, cum ar fi maro deschis și închis.
Este o culoare comună a părului găsit în diferite nuanțe, astfel ca naturalul variază de la ciocolata profundă până la caramel și brunet deschis. Este adesea asociat cu trăsături precum căldura, stabilitatea și fiabilitatea, dar chiar și acesta are o serie de avantaje și dezavantaje. Dintre avantaje putem numi faptul că se potrivește cu gamă largă de tonuri ale pielii, este versatil și se potrivește bine cu diferite culori și stiluri vestimentare, iar acesta oferă un aspect natural tineresc fără un efort prea mare.
De asemenea, este relativ ușor de vopsit și scoate în evidență culorile ochilor, dacă aceasta este aleasă cum trebuie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Păr negru vs. maro:
Păr negru vs. maro:[Sursa foto: freepik]

Toate acestea, uneori prezintă și dezavantaje, deoarece anumite nuanțe se pot estompa atunci când părul este expus la lumină puternică sau la soare, poate necesită mai multă întreținere pentru a-l menține viu și sănătos, dar și pentru faptul că este destul de comună, nu prea reușești să ieși în evidență așa cum ți-ai dori.

Și despre negru avem foarte multe lucruri de spus, deoarece oferă mister și eleganța atemporală. Cu toate acestea, culoarea părului vine, de asemenea, cu avantaje și dezavantaje. Printre avantaje putem să găsim faptul că nu se demodează niciodată și este asociat cu rafinamentul și estetica clasică. Poate fi potrivit la orice culoare pe care am alege să o purtăm, are o strălucire care îmbunătățește aspectul și îl face sănătos și vibrant.
Printre dezavantaje se numără și faptul că poate necesita mai multă întreținere pentru a-l menține vibrant și sănătos, mai ales dacă dorim sa ascunde o creștere a rădăcinilor dacă este vopsit, iar problemele scalpului, cum ar fi mătreața sau uscăciunea sunt mai vizibile pe aceste nuanțe întunecate. Ca o diferență între ele, dacă părul maro este unul comun, părul negru iese rapidă în evidență, iar dacă părul șaten se amestecă bine cu o gamă largă de tonuri de piele, părul negru poate fi prea dur pentru tonurile calde ale pielii și mai degrabă potrivit pentru tonurile reci.

Sfaturi de îngrijire pentru cele două tipuri de păr

Păr negru vs. maro:
Păr negru vs. maro:[Sursa foto: freepik]

Indiferent că alegem șatenul sau negrul, menținerea părului trebuie să fie dată de anumite procedee care au intrat deja în rutina noastră și au nevoie de atenție adecvată pentru a preveni decolorarea, deteriorarea sau oboseala lui. Utilizați șampoane, balsamuri și alte produse pentru păr special formulate pentru părul tratat la o astfel de culoare, deoarece acestea sunt blânde și ajută la păstrarea culorii pe perioade mai lungi. Spălați-vă părul colorat cu apă călduță sau rece în loc de apă fierbinte, pentru a nu îndepărta toată culoarea și pentru a nu face să se estompeze mai repede. Luați inclusiv în calcul utilizarea șamponului uscat între spălări pentru a vă menține părul proaspăt și pentru a preveni decolorarea lui. În momentul în care sunteți nevoit să petreceți mai multe ore în lumină sau în bătaia soarelui, alegeți să purtați o pălărie sau să utilizați produse cu filtre UV, pentru a preveni decolorarea lui. Acum, că știi care sunt diferențele dintre cele două tipuri de păr, dar și cum trebuie acestea îngrijite, cu siguranță vei privi mult mai bine fiecare particularitate în parte. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Păr negru vs. maro:
Păr negru vs. maro:[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

6 trucuri pe care trebuie să le știi atunci când folosești rujul. Indiferent de culoare, alege să întorci privirile de fiecare dată

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies