La ce temperatură se coace PAVLOVA. Care este secretul gospodinelor pentru acest delicios desert

La ce temperatură se coace PAVLOVA. Care este secretul gospodinelor pentru acest delicios desert
La ce temperatură se coace PAVLOVA. Care este secretul gospodinelor pentru acest delicios desert

Ce origine are prăjitura Pavlova, cum se pregătește pas cu pas și la ce temperatură se coace Pavlova pentru a ieși crocantă.

Pavlova este una dintre cele mai delicioase prăjituri din lume, iar cine a gustat-o până acum poate confirma acest lucru.

Origine prăjitură Pavlova

Deși multe persoane se gândesc la faptul că prăjitura Pavlova ar fi de origine rusească, ei bine, această prăjitură delicioasă a fost creată în cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova, în timpul turneului acesteia din Australia și Noua Zeelandă.

Creatorii acestei prăjituri își doreau un desert ușor și delicat precum o balerină, așa că au decis ca ingredientele principale să fie bezea, fructe și frișcă bătută.

Cu bază crocantă la exterior și moale în interior, prăjitura Pavlova are câteva secrete pentru a ieși perfectă.

mini pavlova cu mascarpone
Cum se pregateste mini pavlova cu mascarpone [Sursa foto: PixaBay]


În cazul în care știi că ai un cuptor care arde de obicei sau coace mult prea tare prăjiturile, atunci folosește o lingură de lemn la ușa cuptorului pentru a o ține ușor întredeschisă.

Ingrediente prăjitură Pavlova pentru 8- 10 porții

150 de grame de albușuri, aproximativ 4 albușuri de la ouă mari

250 de grame de zahăr tos

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

un praf de sare

o linguriță oțet
o linguriță extract de vanilie
2 linguri de amidon
cremă pentru ornat
fructe proaspete.



Se încinge cuptorul la 130 de grade Celsius și se tapetează tava mare a aragazului cu hârtie de copt.

Citeste si: Prăjitura Pavlova: rețetă, ingrediente, mod de preparare

Albușurile bine separate de gălbenușuri se așază în vasul mixerului și se atașează accesoriul potrivit pentru bezea. Este foarte important ca să nu existe nicio urmă de gălbenuș în albușuri, altfel nu se vor bate așa cum trebuie.

În plus, albușurile trebuie cântărite înainte de a fi puse la bătut. Acestea se bat cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă la viteză mare timp de 10- 12 minute până când se obține o bezea tare și lucioasă, iar zahărul nu se mai simte deloc și compoziția nu cade din vas atunci când se întoarce.

reteta mini pavlova
reteta mini pavlova, pas cu pas[Sursa foto: PixaBay]

Dacă nu aveți un mixer cu vas, se poate folosi și un mixer de mână, iar procedura este aceeași.
Se adaugă oțetul, vanilia și amidonul și se amestecă până sunt încorporate. Se pune bezeaua în tavă, în formă de cerc. Se face o adâncitură ușoară în mijloc, pentru ca apoi să așezați crema preferată.

Citeste si: Rețetă de prăjitură cu mascarpone și bucăți zemoase de ananas

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

La ce temperatură se coace Pavlova și cât timp

Următorul pas este coacerea prăjiturii Pavlova. Se coace timp de 15 minute la 130 de grade, apoi se scade temperatura la 90 de grade Celsius și se coace timp de 2.5- 3 ore sau până când se observă o crustă crocantă. Se lasă să se răcească foarte bine înainte de a se muta cu mare atenție pe un platou și se decorează cu cremă și fructe, potrivit teoskitchen.ro.

O cremă delicioasă pentru Pavlova este crema cu mascarpone. Aveți nevoie de: 400 de grame de mascarpone, 300 de ml de smântână pentru frișcă, 150 de grame de zahăr pudră și 1 linguriță de extract de vanilie. Aceste ingrediente se pun în bolul mixerului și se mixează timp de câteva minute, până se obține o cremă densă.

Pentru sosul de fructe, puteți alege fructe de pădure. Aveți nevoie de 150 de grame de zahăr, 2 lingurițe de amidon și 400 de grame de fructe de pădure. Se pun într-o cratiță fructele de pădure, zahărul și o ceașcă mică de apă și se fierb până se obține o dulceață cu o consistență lichidă. Se dizolvă amidonul în puţină apă şi se toarnă peste fructe. Se amestecă până se îngroaşă. 

Asamblare

Toate straturile trebuie să fie reci, foile, crema și sosul și se asamblează cu 2- 4 ore înainte de servire, nu mai mult. Pe un platou se așacă o foaie de bezea, 1/3 din cremă și sos de fructe, apoi se alternează straturile. Deasupra se pun crema, sosul de fructe şi fructe proaspete. 



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies