Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?


Eu sunt o super fană a desertului italian „cannoli”, iar după ce am găsit această rețetă și l-am preparat chiar eu, m-am gândit că poate ați vrea și voi să încercați acest preparat super gustos.

Cred că îți poți impresiona toți prietenii cu acest preparat, pentru că nu am auzit prea mulți oameni care să aleagă să îl gătească ei înșiși. Este adevărat, ai nevoie de o oarecare experiență în bucătărie, însă dacă vei urmări această rețetă pas cu pas, sunt sigură că îți va ieși de minune și că vei face niște cannoli parcă aduși din Napoli.

Citeste si: Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!

Ingredientele de care ai nevoie. Te sfătuiesc să pregătești carnețelul cu rețete și să notezi.

Pentru coji- pentru că ele constituie, de fapt, cea mai dificilă parte, ai nevoie de următoarele: 200 g făină, 30 g unt, 20 g cacao, 40 g zahăr, un praf de sare, un praf de scorţişoară, 40 ml vin alb, 40 ml oţet, un albuş, esenţă de vanilie, ulei (pentru prăjit), 100 g fistic, pisat, 200 g ciocolată neagră, zahăr pudră, opțional, pentru garnisire, un albuş (pentru a lipi blatul). Pentru crema din interior, vei folosi: 350 g brânză proaspătă de vaci, 150 g frişcă, 70 g zahăr pudră, esenţă de vanilie.

Cum se prepară acest deliciu?

În primul și în primul rând, se adaugă într-un recipient făina și untul rece și se frământă până când începe să semene cu nisipul. După, treptat, se adaugă cacao, zahăr, scorțișoară, esență de vanilie (mie îmi place așa că pun două fiole mici), vinul, oțetul și albușul. Se amestecă la robotul de bucătărie sau se frământă până când aluatul se omogenizează și apoi se bagă la rece timp de 30 de minute. Este important ca aluatul să stea în folie de plastic, nu într-un bol sau folie de aluminiu.

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

După ce scoatem aluatul de cannoli de la rece, se întinde ca o foaie de grosimea unei lipii. Cu ajutorul unui pahar cu gura mare, vom decupa cercuri pe care le lipim cu albuș pe forme speciale de cannoli. Eu nu am avut, așa că le-am pus infășurate în jurul dopurilor de plută pe care le-am adunat de-a lungul timpului. După acest pas, le vom prăji în ulei încins și le scoatem fie pe șervețele, fie pe tifon steril pentru a absorbi excesul de grăsime.

Umplutura se realizează foarte simplu: mixezi brânza cu zahărul până se omogenizează și are o consistență ca cea a pancakes-urilor americane, după care adaugi frișca bătută și esența de vanilie.

Cum faci cel mai bun desert italian, cannoli cu ciocolată

Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Pentru garnisire, topim ciocolata (eu folosesc cu lapte sau albă, neagră nu-mi place) și scufundăm coaja de cannoli în ea. După ce s-au răcit, umplem cu crema de brânză și decorăm cu fistic și zahăr pudră.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andy are iubită acasă!? Aşa arată femeia de care concurentul de la Puterea Dragostei a fost îndrăgostit!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri