Rețeta de tort buturugă. Cum prepari unul dintre cele mai apreciate torturi din lume

Reteta de tort buturuga
tort buturuga

Iată mai jos rețeta pas cu pas.

Franța este una din capitalele mondiale din punct gastronomic. De la brânzeturi de tot soiul, la foie gras, prajituri sau vinuri, în Franța găsești categoric ceva care să fie pe gustul tău, indiferent de cât de pretențioasă ești.

La capitolul dulciuri, țara menționată anterior se situează detașat în primele locuri. Dacă vrei să experimentezi ceva nou cu ocazia Crăciunului, am venit în ajutorul tău cu o rețetă franțuzească tradițională.

Citeste si: Rețete moștenite din bătrâni. Cum se prepară cârnații, toba și caltaboșii de Ignat

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea

Citeste si: Cum faci cel mai pufos cozonac, după o rețetă veche de peste 150 de ani

Tortul “buturugă” este nelipsit de pe mesele de sărbători, așa că poate anul acesta vrei să îți surprinzi invitații și să gătești un desert de pe meleaguri străine în loc de clasicul cozonac.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

Pentru foaie:
* 80 g zahăr pudră
* 5 ouă
* 100 g miez de nucă.



Pentru umplutură:
* 150 g nucă măcinată
* 2 linguri rom
* 2 linguri zahăr
* lapte.

Pentru glazură:
* 120 g unt
* 2 linguri zahăr pudră.


Iar modul de preparare este unul foarte simplu:
1. Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Cum se ornează tortul buturugă



2.   Între timp, se amestecă nuca măcinată cu ro­mul, zahărul şi câteva linguri de lapte. Cu crema rezultată se unge blatul proaspăt scos din cuptor şi se rulează cu ajutorul unui prosop umed.

3.   Până se răceşte foaia de blat, se prepară glazu­ra: se freacă bine untul cu zahărul şi cacaua.
4. Se acoperă rulada cu crema obţinută şi, cu ajutorul unei furculiţe se ornează ca să capete aspectul de coajă de copac.

Gata, asta e tot! Bon appetit!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum faci cel mai pufos cozonac, după o rețetă veche de peste 150 de ani

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV

Alin Oprea, mărturisiri sfâșietoare despre copiii lui. Artistul nu i-a mai văzut de patru ani: „Sunt ai mei și îi iubesc la fel de mult ca înainte”

Cea mai bună rețetă de salată de boeuf. Secretul gustului delicios

Dan Negru, mesaj emoționant despre Benone Sinulescu: „Am fost un prost. Iartă-mă!”

Cine a răpit-o pe Denisa Maria, de fapt! Bombă în cazul româncei de 30 de ani dispărută fără urmă din Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies