Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea


Iată ce trebuie să faci, pas cu pas.


In articol:

În fiecare iarnă, de sărbători, nu lipsesc de pe mese preparatele tradiționale precum cozonacii, răciturile, caltaboșii sau sarmalele. De la an la an, rețetele suferă modifcări pentru a fi pe placul tuturor celor pentru care gătiți. Fiecare gospodină se chinuie să facă cele mai bune bucate pentru Crăciun, momentul în care se adună toată familia la masă, iar noi am decis să venim în ajutorul acestora și să vă împărtășim rețeta celor mai gustoase și savuroase sarmale!

Chef Sorin Bontea a împărtășit cea mai bună rețetă pentru sarmale, rețetă pe care vă invităm să o încercați. Astfel, aveți nevoie de următoarele: 2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe), 600 g carne tocată de porc și de vită (amestec), o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă, ulei pentru prăjit, costiță afumată, 2-3 linguri de bulion, 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

MOD DE PREPARARE:

Varza se curăță de frunzele exterioare, de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă.

Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec și o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. „Pentru culoare, unii pun în această compoziție și o lingură de bulion, eu nu, dar puteți pune dacă doriți.
Dacă varza este sărată, aveți grijă câtă sare puneți în amestec (cât mai puțină).”.

Frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă solzișori, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așază sarmalele și costița – un rând de sarmale, unul de costiță. Ultimul strat va fi de varză tocată. Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin și câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă și se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum faci cel mai pufos cozonac, după o rețetă veche de peste 150 de ani

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Prăjitură Albă ca Zăpada, desertul preferat de Crăciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri