Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea

Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea
Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea

Iată ce trebuie să faci, pas cu pas.

În fiecare iarnă, de sărbători, nu lipsesc de pe mese preparatele tradiționale precum cozonacii, răciturile, caltaboșii sau sarmalele. De la an la an, rețetele suferă modifcări pentru a fi pe placul tuturor celor pentru care gătiți. Fiecare gospodină se chinuie să facă cele mai bune bucate pentru Crăciun, momentul în care se adună toată familia la masă, iar noi am decis să venim în ajutorul acestora și să vă împărtășim rețeta celor mai gustoase și savuroase sarmale!

Chef Sorin Bontea a împărtășit cea mai bună rețetă pentru sarmale, rețetă pe care vă invităm să o încercați. Astfel, aveți nevoie de următoarele: 2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe), 600 g carne tocată de porc și de vită (amestec), o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă, ulei pentru prăjit, costiță afumată, 2-3 linguri de bulion, 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

MOD DE PREPARARE:

Varza se curăță de frunzele exterioare, de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă.

Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec și o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. „Pentru culoare, unii pun în această compoziție și o lingură de bulion, eu nu, dar puteți pune dacă doriți.
Dacă varza este sărată, aveți grijă câtă sare puneți în amestec (cât mai puțină).”.

Frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă solzișori, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așază sarmalele și costița – un rând de sarmale, unul de costiță. Ultimul strat va fi de varză tocată. Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin și câteva boabe de piper.

Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă și se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

AICI trebuie să te cazezi dacă ajungi în Craiova! Locuri spectaculoase pentru o experiență de neuitat în inima Olteniei. Cât costă o noapte într-o locație de vis pentru un sejur de excepție

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Celebrii actori Pınar Deniz și Kaan Yıldırım, prima apariție alături de fiul lor! Iată cel mai frumos și emoționant tablou de familie

Doctoriță ucisă de iubit, tot medic! Au urmat zile întregi de chin pentru femeie. Cei doi lucrau la același spital


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies