Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu


Iată cum pregătești desertul nelipsit de pe mesele de sărbători.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.

De sărbători, celebrul bucătat obișnuiește să prepare o rețetă de cozonac extrem de simplă. Nelipsit de pe mesele de Sărbătoare ale românilor, cozonacul nu este, totuși, cel mai simplu desert de preparat, iar acest lucru este confirmat chiar și de către cele mai îndemânatice gospodine.

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de mare ajutor dacă ești la primul cozonac pregătit și vrei să faci senzație de sărbători la masa cu cei dragi. În cazul în care ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit. Rețeta este una specială, dar care păstrează gustul autentic românesc. Iese un cozonac pufos și delicios care va avea un succes extraordinar pe masa de Sărbători. Iată de ce ai nevoie și cum se pregătește cozonacul, pas cu pas.

Citeste si: Prăjitură Albă ca Zăpada, desertul preferat de Crăciun

Citeste si: Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop pentru ardei umpluți de post!

Citeste si: Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect

INGREDIENTE

1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie

MOD DE PREPARARE

1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.

2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.

4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.

8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bârfim puţin, kfetele! Jennifer Lopez a refuzat un rol nominalizat la OSCAR, iar Vanessa Hudgens și Austin Butler şi-au spus "ADIO!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri