Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu



Iată cum pregătești desertul nelipsit de pe mesele de sărbători.


In articol:

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.

De sărbători, celebrul bucătat obișnuiește să prepare o rețetă de cozonac extrem de simplă.

Nelipsit de pe mesele de Sărbătoare ale românilor, cozonacul nu este, totuși, cel mai simplu desert de preparat, iar acest lucru este confirmat chiar și de către cele mai îndemânatice gospodine.

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de mare ajutor dacă ești la primul cozonac pregătit și vrei să faci senzație de sărbători la masa cu cei dragi. În cazul în care ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit.

Rețeta este una specială, dar care păstrează gustul autentic românesc. Iese un cozonac pufos și delicios care va avea un succes extraordinar pe masa de Sărbători. Iată de ce ai nevoie și cum se pregătește cozonacul, pas cu pas.

Ingrediente pentru rețeta de cozonac 

Citeste si: CITEȘTE: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie

Mod de prepaprare a cozonacului, după retata lui Cătălin Scărlătescu

1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină.

Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.

2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.

Citeste si: Vești bune pentru profesori! Se încasează salariile mai devreme în aprilie- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.

8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.


Abonează-te pe

Citește și:

Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Bărbatul din showbiz care a cucerit-o pe Alexandra Ungureanu: 'Nu îndrăznesc să-i vorbesc...' - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 30 martie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

EDU.ro Rezultate simulare Evaluare Națională 2023: Notele nu se trec în catalog! Cum poți afla ce medie ai obținut? - kanald.ro

Ana Morodan, prinsă la volan băută, sub influența substanțelor interzise și cu permisul suspendat. Vedeta a fost oprită de două ori în aceeași seară - radioimpuls.ro

EDU.RO Subiecte simulare BAC 2023. Ministerul Educației publicat subiectele la Chimie, Biologie, Fizică și Informatică UPDATE - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Horoscopul Săgetătorului aprilie 2023 - Horoscopul lunii viitoare pentru Săgetător
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri