Cum se face prajitura Panna Cotta. Ingrediente si mod de preparare


Prăjitura Panna Cotta este extrem de fină, cremoasă și răcoritoare. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă pentru acest desert rafinat.


In articol:

Alături de celebrul Tiramisu, Panna Cotta este o altă prăjitură italiană, care se face remarcată imediat, datorită texturii fine și a gustului răcoritor, de vară. Poate fi servită simplă sau cu diferite sosuri.

Panna Cotta, un desert rafinat

Cu siguranță ați auzit de Panna Cotta, unul dintre deserturile de care italienii sunt extrem de mândri. Dacă nu ați gustat până acum din acest desert divin, vă spunem că seamănă la gust cu o budincă de frișcă.

Ideal este să serviți Panna Cotta cu sosuri de fructe mai acrișoare. Puteți folosi căpșuni, zmeură, afine sau un amestec de fructe de pădure.

Bineînțeles că dacă nu vă plac prăjiturile cu fructe, puteți pune peste Panna Cotta și un sos de caramel sau de ciocolată.

Noi vă dezvăluim cum se prepară rețeta de bază și ce ingrediente vă trebuie, pentru a obține cea mai fină și cremoasă Panna Cotta.

Ingrediente pentru rețeta de bază:

  • 500 de ml de smântână dulce pentru frișcă
  • 90 ml de lapte rece
  • 100 gr de zahăr
  • un plic de gelatină (10 gr)
  • esență de vanilie

Cum se face prajitura Panna Cotta

Cum se prepară Panna Cotta

Acest desert se prepară extrem de simplu. Chiar dacă este delicioasă, nu vă imaginați că trebuie să vă chinuiți foarte tare ca să faceți Panna Cotta.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți gelatina la înmuiat. În loc de apă, folosiți lapte rece. În doar 5 minute, gelatina va fi gata.

În timpul acesta, puneți smântâna dulce pentru frișcă într-o crăticioară și adăugați zahărul.

Dacă vreți ca desertul să nu fie foarte dulce, puteți să puneți mai puțin zahăr. Acest lucru nu va strica rețeta de Panna Cotta.

Amestecul de smântână și zahăr se pune pe foc mic, dar aveți grijă că nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească bine.

În momentul în care vedeți că smântâna se înfierbântă, adăugați în ea gelatina înmuiată în lapte, amestecați și opriți focul.

Puneți vanilia în Panna Cotta și încorporați. Dacă nu vă place vanilia, o puteți înlocui cu esență de rom sau chiar cu rom simplu, pentru o aromă și mai puternică.

Desertul se toarnă în cupe de sticlă, pe care trebuie să le umeziți înainte cu apă rece. În acest fel, veți scoate mult mai repede Panna Cotta din forme.

Acum este momentul să ornați desertul cu fructe proaspete, cu sos de fructe, sos de caramel sau sos de ciocolată.

Lăsați prăjitura în frigider, măcar două ore și după aceea o scoateți din formă și o serviți.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri