Cum se face laptele de pasăre? Este cea mai bună prăjitură din lume!


Deși „laptele de pasăre” poartă mai multe denumiri, gustul său rămâne neschimbat indiferent de țară. Haideți să vedem cum se prepară cea mai bună prăjitură din lume.

Laptele de pasăre este un desert pe cât de delicat, pe atât de ușor de preparat, care este delicios și preferat atât de copii, cât și de adulți. Deși se face în doar 30 de minute, foarte multe persoane se feresc de prepararea acestui deliciu pentru că prin gustul și rafinamentul său, pare foarte complicat de preparat. Chiar dacă poartă mai multe denumiri, traduse prin „insulă plutitoare”, laptele de pasăre constă în spumă de ou, care plutește pe cremă de vanilie.

Citeste si: Rețete super practice și rapide: orez prăjit cu legume, supă de dovleac, toast cu avocado, panna cotta!

Cum se face laptele de pasăre? Este cea mai bună prăjitură din lume!

Cum se prepară cea mai bună prăjitură din lume, laptele de pasăre?

Pentru prepararea vestitului desert, avem nevoie de: 500 ml de lapte, patru ouă, 150 g zahăr, un baton de vanilie și un praf de sare. Punem la fiert laptele, alături de batonul de vanilie, iar albușurile se bat spumă cu sarea și 100 g din zahărul pregătit, până devin omogene și dense ca textură. Când laptele începe să fiarbă, dăm focul mic și facem ca niște găluște, cu ajutorul unei linguri, din amestecul de albușuri și zahăr. Se țin 2-3 minute pe foc, timp în care le vom întoarce pe toate părțile, ca mai apoi să le scoatem într-un vas.

Citeste si: Colivă. Rețeta tradițională a bunicii

Cum se face laptele de pasăre? Este cea mai bună prăjitură din lume!

De asemenea, nici gălbenușurile nu rămân deoparte, pentru că le vom combina cu restul zahărului și le vom pune, treptat, în laptele fierbinte. Atenție, oala de lapte nu trebuie să stea pe foc, deoarce gălbenușurile se vor găti în acest fel. Apoi, punem oala la fiert, la foc mic, pțnă se îngroașă și devine densă și omogenă.

După ce am obținut această cremă, o turnăm într-un bol și poziționăm găluștele din spumă peste. Prășitura trebuie să stea la frigider cel puțin două ore înainte de servire și se poate combina, după gust, cu nuci, migdale, caramel, fructe de pădure sau sos de ciocolată.

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Digi 24: Dezastru în două zile pentru România. În doar două zile s-a doborât orice record

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri