Reteta lui Chef Hadad de panna cotta cu sos de mango


Chef Hadad isi impartaseste secretele din bucatarie. Celebrul bucatar a dezvaluit cum pregateste un desert cunoscut si apreciat in intreaga lume, chiar daca este originar din Italia: panna cotta.

Panna cotta de iaurt de capra cu sos de mango

PENTRU 4 PORTII

3 ½ foi de gelatina
150g smantana lichida
150g iaurt de capra
2 linguri de zahar
Capsune
Feliute de mango
Rozmarin

PENTRU BISCUIT

200g unt moale
100g zahar pudra
300g faina
1 galbenus
Coaja de la 1 lime
Jumatate de baton de vanilie
(semintele)

PENTRU SOSUL DE MANGO

400ml de suc de mango
2 fructe de mango
1 lingura de zahar
1/2 de fir de rozmarin
70ml de apa

Mod preparare:

Pasul 1: Pentru prepararea biscuitilor care vor alcatui in final o baza pentru panna cotta, iau intai batonul de vanilie si ii scot semintele. Amestec in blender zaharul pudra cu faina, untul, galbenusul de ou, semintele de vanilie si coaja de lime. Las la rece aproape o ora.

Pasul 2: Pentru panna cotta, topesc foile de gelatina cu apa rece si las 20 de minute. Bat smantana lichida cu o lingura de zahar, apoi las la frigider. Amestec si iaurtul cu o lingura de zahar, pe foc, pana se topeste zaharul, apoi il iau de pe foc. Iau foile de gelatina din apa, le storc bine in mana si le pun in iaurtul cald. Amestec foarte bine. Las pana cand se raceste la temperature camerei. Adaug smantana lichida in care s-a topit zaharul peste iaurtul cald. Apoi amestec foarte usor cu o paleta, pana se omogenizeaza compozitia.

Pasul 3: Scot de la frigider compozitia pentru biscuiti si o intind ca pe un aluat nu mai inalt de jumatate de centimetru. Tai cercuri sau patrate, in functie de formele de silicon in care voi pune compozitia pentru panna cotta. Daca fac cercuri, pot folosi un pahar. Important este ca baza de biscuit sa aiba acelasi diametru cu cel al gurii alveolelor in care o sa pun panna cotta. Cercurile sau patratele din aluatul de biscuiti intra apoi la cuptor, la 180gradeC, cam 20 de minute. Cand sunt gata, le scot si le las jumatate de ora.

Pasul 4: Iau formele de silicon (rotunde sau dreptunghiulare, nu conteaza) si torn compozitie in fiecare alveola, aproape pana sus. Peste compozitie, in fiecare alveola pun cate un biscuit, caldut inca, pe care il presez putin – nu trebuie sa iasa afara. Las formele de silicon la congelator cam 2 ore.

Pasul 5: Intre timp, prepar sosul de mango. Pun la fiert 70ml de apa si amestec cu o lingura de zahar, pana cand obtin un sirop lipicios. Las deoparte. Separat, curat un mango si il pun in blender, adaug suc de mango si un sfert de crenguta de rozmarin. Adaug siropul de zahar cald, mai blendez putin. Scot sosul si-l strecor printr-o sita.

Pasul 6: PREZENTARE PE FARFURIE: Scot formele de silicon din congelator, impingandu-le usor afara cu degetele. Le las la frigider aproape o ora sau afara cam jumatate de ora. Pregatesc platoul pentru servit. Pun sos de mango, ca o oglinda, apoi pun pana cotta cu biscuitele in jos –doua sau trei pentru fiecare portie. Decorez cu feliute subtiri de mango, capsune si rozmarin.

sursa


Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 25 octombrie 2020. Află ce zodie are o propune în căsătorie sau apariția unui bebeluș în familie!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 25 octombrie. Gemenii se îndrăgostesc

Are cancer! Celebrul actor a transmis un mesaj disperat, chiar înainte de operație

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” au luat foc! "Te-ai cuplat cu unul și cu altul că să apari la televizor! Ești vedetă la altceva…"

Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri