Piept de rață după rețeta lui Cătălin Scărlătescu


Piept de rață după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Pieptul de rață iese delicios, dacă îl preparați după rețeta lui Cătălin Scărlătescu! Iată cum trebuie să procedați și de ce ingrediente aveți nevoie.


In articol:

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar rețetele sale sunt care mai de care mai gustoase și mai spectaculoase. Dacă vreți să gătiți un piept de rață perfect, noi vă dezvăluim una dintre rețetele celebrului bucătar. 

Rețeta lui Scărlătescu pentru pieptul de rață

Pieptul de rață nu este neapărat un preparat care se gătește ușor. Aveți nevoie să știți câteva secrete de la bucătari, ca să vă iasă fraged și delicios. 

Și cine poate fi mai potrivit pentru a vă învăța cum să preparați un piept de rață ca la carte, dacă nu unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România? 

Cătălin Scărlătescu are o rețetă senzațională, de piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură. Sună sofisticat, nu-i așa? Ei bine, nu vă speriați! Și dumneavoastră puteți găti această specialitate, dacă respectați indicațiile următoare. 

Ingrediente:

  • 600 g piept de rață
  • sare
  • piper
  • ghimbir
  • 200 g unt
  • 500 g cartofi dulci
  • 200 ml smântână de gătit
  • un praf de nucșoară
  • 3 ridichi 
  • 3 baby morcovi
  • două linguri zahăr brun
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • 250 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 20 ml coniac

Cum se prepară pieptul de rață

Spălați bine pieptul de rață, îl tăiați în bucăți potrivite și crestați fiecare bucată, pe partea pe care se află pielea. Apoi puneți sare și piper. 

Într-o tigaie, puneți ulei și rumeniți carnea de rață câteva minute, mai întâi pe partea cu piele, iar apoi și pe partea cealaltă. 

După aceea, băgați pieptul de rață la cuptor, nu înainte de a presăra și ghimbir peste el.

Lăsați-l aproximativ 5 minute, după care îl scoateți din cuptor și îl înveliți cu folie alimentară. 

Curățați cartofii, îi spălați și îi tăiați în cuburi. Apoi îi fierbeți în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgeți bine de apă și îi pasați. Adăugați unt și smântână, ca să obțineți un piure cremos și fin. Puneți și nucșoară, pentru o aromă deosebită.

Separat, fierbeți zmeura cu zahărul și adăugați și coniacul. După ce veți obține o pastă, o treceți și prin sită, ca să scăpați de sâmburi. 

Curățați și morcovii, spălați-i și tăiați-i în rondele. Aceștia trebuie caramelizați în zahăr brun. După aceea, îi amestecați cu ridichiile, tăiate tot rondele. Puneți ulei de măsline și oțet balsamic peste legume și amestecați ușor. 

Pe o farfurie plată, așezați bucăți de piept de rață și turnați deasupra sos de zmeură. Alături de carne, puneți și piure de cartofi dulci, peste care așezați morcovi caramelizați, amestecați cu ridichi. 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri