Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

reteta hotdog

Hotdogul american se poate prepara și în casă și este mult mai gustos. Iată cum se face chifla pufoasă, dar și care sunt sosurile pe care trebuie să le folosiți.

Aveți poftă de un hotdog ca la mama lui, cu un corn moale și pufos și mult sos? Ei bine, nu vă grăbiți să-l cumpărați.

Mai bine îl faceți dumneavoastră acasă, după o rețetă simplă și rapidă. 

Cea mai gustoasă rețetă de hotdog american

Citeste si: Cu ce se mănâncă MAIONEZA

Citeste si: Ce este dulce de leche. Pregătește chiar la tine acasă "dulceață de lapte"

Conform DEX-ului, hotdog înseamnă ”crenvurșt fiert, servit cu muștar, într-un corn fierbinte”.

Acest preparat are o istorie veche atât în America, cât și în Europa. 

De peste 100 de ani, oamenii au început să consume hotdog, care, de altfel, este originar din Germania, dar a fost adus de emigranți în toate colțurile lumii. 

În mod normal, hotdogul este un crenvurșt cald, pus într-un corn pufos și are deasupra mai multe sosuri, printre care cele mai cunoscute sunt muștarul și ketchupul.

Americanii îi adaugă și ceapă caramelizată sau chiar brânză rasă. 

Dacă vi s-a făcut poftă de hotdog, încercați să-l preparați acasă. Cumpărați doar crenvurștii, iar cornurile le faceți dumneavoastră. 

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Aluatul pentru hotdog este diferit de cel pentru covridog. Acesta din urmă se folosește crud, pentru a înveli crenvurștii, după care se bagă în cuptor. 

În schimb, la hotdog vă trebuie un corn pufos, moale și cu o coajă subțire, care se coace înainte, fără crenvurșt în el. 

Ingrediente hotdog:

  • crenvurști
  • muștar
  • ketchup
  • sos picant
  • ceapă prăjită
  • brânză rasă
  • castraveciori murați
  • dulceață picantă 

Ingrediente pentru cornuri:

  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare
  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte

Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan

Cum se prepară hotdogul american

Prima dată trebuie să vă apucați de preparat cornurile pentru hotdog. Veți folosi un aluat dospit, deci trebuie să aveți răbdare să crească. 

Amestecați într-un vas 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină. Restul de lapte îl veți folosi pentru a dizolva drojdia, împreună cu zahărul. 

Separat, topiți untul și îl amestecați cu uleiul. Jumătate din acest amestec îl veți turna peste comoziția de lapte și făină. Apoi veți adăuga drojdia dizolvată în lapte, restul de făină și sarea și veți frământa aluatul. 

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

Apoi îl lăsați la dospit, până își dublează volumul. Îl întindeți pe masa pe care ați presărat făină și îl ungeți cu restul de unt amestecat cu ulei. 

După aceea, rulați aluatul și îl lăsați din nou la dospit, pentru o jumătate de oră. Apoi îl întindeți în formă de dreptunghi și îl tăiați în 5-6 bucăți egale, în funcție de câți crenvurști aveți. 

Fiecare bucată se rulează, în așa fel încăt să obțineți o formă cilindrică. Apoi așezați toate cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungeți cu gălbenușul bătut cu lapte și le băgați în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute. 

După ce sunt coapte, le lăsați să se răcească. Între timp, fierbeți crenvurștii. Apoi tăiați fiecare corn, îl ungeți cu muștar și cu ketchup, puneți și dulceață picantă, dacă vreți, ceapă prăjită și castraveciori murați.

Așezați în fiecare corn câte un crenvurșt fierbinte, apoi turnați sos picant, brânza rasă și din nou muștar și ketchup. Puneți capacul de la corn și puteți să serviți hotdogul american. 

Citeste si: Cu ce se mănâncă năutul. Care sunt cele mai bune combinații de mâncare cu năut



Citește și:

Cu ce se mănâncă năutul. Care sunt cele mai bune combinații de mâncare cu năut

Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies