Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații

beneficiile ceaiului de teci de fasole
Ceai de teci de fasole. Beneficii și contraindicații

Există nenumărate beneficii ale ceaiului de teci de fasole. Însă știați cum îl puteți prepara pentru ca organismul să beneficieze de toate acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre beneficiile ceaiului de teci de fasole, dar și care sunt contraindicațiile acestuia. În plus, descoperiți și câteva moduri în care le puteți prepara, pentru ca organismul nostru să aibă parte de aceste beneficii.

 

Beneficiile ceaiului din teci de fasole

Încă de la sfârșitul secolului XIX, și-au făcut apariția nenumăratele beneficii ale ceaiului de teci de fasole. Printre acestea se numără și cele asupra afecțiunile vezicii urinare, a rinichilor sau căilor urinare,

fasolea fiind un diuretic absolut excelent.

Legumele verzi sunt cunoscute ca fiind excelente pentru un organism sănătos al adulților. Sunt ușor de cultivat, iar în ceea ce privește modul de preparare, fasolea verde se poate consuma fiartă, caldă sau rece, sub formă de salată sau de supă.

Fasolea verde este disponibilă de-a lungul întregului an, fiind una din cele mai consumate legume din lume.

Pe lângă gustul său delicios, această legumă verde oferă în egală măsură și nenumărate beneficii asupra organismului nostru.

Aceasta reprezintă o sursă numai bună de fibre, de vitamine din grupa B, iar totodată este și un aliment potrivit pentru persoanele care își doresc să slăbească. Indiferent de tipul acesteia (verde, galbenă sau violet) sau de formă, toate sunt o sursă bogată de beneficii.

cum sa faci cel mai bun ceai de teci de fasole

Citeste si: Dieta Andrei Măruță. Cât a slăbit soția prezentatorului TV în doar câteva luni

Favorizează tranzitul  – datorită faptului că fasolea verde deține un conținut bogat de fibre, consumul acestora favorizează tranzitul, iar totodată limitează și riscul apariției cancerului colorectal. Este leguma recomandată și în cazul persoanelor care suferă de constipație.

Ajută la pierderea în greutate  – persoanele care consumă fasole verde, ar trebui să știe faptul că este foarte sățioasă și diuretică.

Prin urmare, fasolea verde poate să fie consumată pentru a potoli foamea, în locul consumului de alimente grase. Se recomandă atunci când vine vorba despre dietă, deoarece are un conținut scăzut de calorii.

Recomandată persoanelor care suferă de diabet –  datorită faptului că este bogată în fibre, fasolea verde este o legumă recomandată în alimentația celor care suferă de diabet, datorită faptului că poate regla glicemia, diminuând astfel nivelul de glucoză din sânge.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

contraindicatiile ceaiului de teci de fasole

Citeste si: Modele de coafuri cu împletituri pentru fete cool

Recomandată inclusiv copiilor –  fasolea verde este introdusă deseori în alimentația copiilor care se află în perioada de creștere, pentru că este bogată în vitamina B9, mai exact în fier.

Totodată, aceasta conține siliciu, sursă care are un rol important în formarea osoasă. În cazul în care alegeți să o consumați crudă sau fiartă, aceasta reprezintă o sursă de magneziu și vitamină B2, potrivită pentru femei și de fier pentru bărbați.

Luptă împotriva bolilor cardiovasculare  – pentru a preveni eventuala apariție a unei boli cardiovasculare, puteți consuma cu încredere fasole verde, pentru că deține un conținut ridicat de fibre.

Luptă împotriva artrozei –  prin intermediul potasiului pe care îl conține fasolea verde, aceasta are un rol important în circulația sanguină. În egală măsură este și bogată în fier și în vitamine ceea ce ne ajută să ne păstrăm în formă.

suc de fasole verde

Citeste si: 16 Mâncăruri rapide și ușor de făcut pentru momentele când ești pe fugă

 

Contraindicații

NU  se recomandă să abuzați în ceea ce privește consumul de fasole verde. În caz contrar, o doză ridicată poate produce grețuri, disconfort digestiv, fermentații intestinale, constipație și balonare.

NU  se recomandă consumul boabelor de fasole crude, din pricina faptului că acestea conțin fazeolina. Aceasta este o substanță foarte toxică pentru organism. Cu toate acestea, odată ce veți găti fasolea verde, această substanță se va distruge.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

NU  se recomandă persoanelor care suferă de o posibilă inflamație intestinală, însă nici pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

ceai de teci de fasole

Citeste si: Tipuri de vopsea de păr: caracteristici, avantaje, recomandări

 

Cum să faci cel mai bun ceai de teci de fasole

Decoct din teci uscate

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de teci uscate , la un litru de apă rece. Se lasă la fiert timp de aproximativ 20-25 de minute și se consumă 2-3 căni pe zi din amestecul obținut.

Suc de fasole verde

Sucul de fasole verde este recomandat în special pentru persoanele care suferă de diabet. Dacă veți alege să o combinați cu varza de Bruxelles, acesta va conține mai multe elemente care vor asigura secreția normală de insulină.

Tot ce trebuie să faceți este să alegeți păstăile tinere care au încă bobul neformat, iar mai apoi le veți da prin storcătorul de fructe. Pentru persoanele care suferă de diabet, se recomandă să consume cel puțin un litru de suc de fasole verde. Acesta se poate combina cu apă distilată, suc de morcov, varză de Bruxelles și lăptuci.

Decoct din păstăi verzi

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați trei linguri de teci la aproximativ 750 ml de apă. Se va lăsa la fiert timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi îl puteți consuma în trei reprize de-a lungul zilei.

ceai din pastai verzi

Citeste si: Cine este Anna Lesko. „Eram un adult în copilărie, fapt ce m-a ajutat să cresc organizată și disciplinată. Acum trăiesc în armonie cu mine”



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Ce vârstă are Adrian Olariu din Casa iubirii. "Mereu am fost așa mai dual”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies