Beneficiile argilei pentru ten. 5 măști de față pe care le poți face acasă

Beneficiile argilei pentru ten. 5 măști de față pe care le poți face acasă
Beneficiile argilei pentru ten. 5 măști de față pe care le poți face acasă

Vezi mai jos care sunt beneficiile argilei pentru ten și cum o poți alege pe cea potrivită pentru tenul tău.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au descoperit argila cosmetică. Este unul dintre cele mai populare ingrediente atunci când vine vorba despre tratamente cosmetice, fie că sunt realizate acasă, fie că sunt realizate la salon. Iată care sunt beneficiile argilei pentru ten și de ce este bine să o folosești cât mai des:


Ce este argila cosmetică

masca de fata cu argila pentru riduri
Cum se foloseste masca de fata cu argila pentru riduri [Sursa foto: PixaBay]

Argila este utilizată de mii de ani în medicină și în ultimii 20 de ani a început să fie revalorificată și în cosmetică deoarece are niște proprietăți uimitoare, fie că este vorba despre ten matur, ten acneic ori ten uscat.

Pe lângă faptul că poate ameliora și trata afecțiunile de la nivelul tenului și al scalpului, argila este bună și pentru tulburările sistemului digestiv, în curele de detoxifiere și în regimurile de reglare a greutății.

Înainte de a fi pusă pe piață, argila cosmetică este supusă mai multor teste microbiologice. Astfel, în funcție de conținutul de minerale și de activitățile chimice, argila se găsește în diferite culori. Cele mai cunoscute sunt argila albă, gri, verde, albastră și roșie.

argila verde beneficii
argila verde beneficii[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat

Beneficiile argilei pentru ten

În primul rând, despre argilă se cunoaște faptul că ajută foarte mult la tratarea acneei. Aceasta trebuie să fie aplicată regulat pentru a atenua coșurile și excesul de sebum, iar în perioada menstruației, este de mare ajutor pentru a trata coșurile apărute din cauza fluctuațiilor hormonale.

Pentru această afecțiune a pielii, este recomandată masca pe bază de argilă verde, amestecată cu aloe, extract de castravete, ovăz ori mentă. Argila verde absorbe foarte bine și sebumul în exces și impuritățile din piele, închide porii și revitalizează tenul.

Citeste si: DESCOPERĂ: 8 Trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Cum poți să folosești argila pentru ten

Masca pentru față și gât constă în combinarea argilei cu apă termală sau cu alte ingrediente. Dacă ai pielea normal-uscată, poți amesteca argila cu iaurt, miere, smântână, lapte sau glicerină vegetală în loc de apă, ori cu castravete sau câteva picături de ulei de jojoba sau argan.

În cazul în care ai tenul gras, amestecă o lingură de argilă cu suc de lămâie sau un albuș de ou ori 1-2 picături de ulei de arbore de ceai.

Măști de față cu argilă pe care le poți face acasă

Multe firme comercializează argila sub formă de pungă sau în plicuri, așa că apelează la aceste tipuri de argilă simplă, pe care le poți combina cu alte ingrediente pe care le ai în casă. Evită măștile deja preparate, care conțin o mulțime de ingrediente.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

masca cu argila pentru acnee
Beneficii masca cu argila pentru acnee [Sursa foto: PixaBay]

Masca de față cu argila pentru acnee

Dacă ai acnee, amestecă o lingură de pudră de argilă cu o substanță activă, un antibiotic sau retinooid recomandate de cître medicul dermatolog și aplică direct pe coș cu ajutorul unui bețișor sau a unei spatule din lemn.
Masca trebuie aplicată pe obraji, frunte, nas, baza nasului, bărbie, decolteu. Se evită zona ochilor, a buzelor și a sprâncenelor. Tenul se demachiază foarte bine înainte înainte de aplicare, iar după ce se întinde uniform, masca se ține pe ten timp de 15- 20 de minute până când se usucă, apoi se îndepărtează cu apă călduță.


 Masca de față cu argila verde

masca cu argila si iaurt
Beneficii masca cu argila si iaurt [Sursa foto: PixaBay]

Această mască de față cu argilă verde ajută la reducerea excesului de sebum și a porilor dilatați, calmează pielea iritată și exfoliază pielea. Se amestecă argilă cu zeamă de castravete sau cu aloe vera și se aplică pe piele.

Masca de față cu argilă pentru ten ridat

Pentru tenul ridat, amestecă 2 linguri de argilă albă cu o jumătate de banană zdrobită. Poți adăuga și apă de trandafiri.

Masca de față  cu argilă și miere

Ai nevoie de: 1 lingură cu pudră de argilă cosmetică
1 lingură cu apă
1 lingură cu miere. Se lasă să acționeze 10-15 minute și se clătește cu apă călduță.


   Masca de față cu argilă albastră

Argila albastră elimină impuritățile, așa că se poate folosi o dată pe săptămână. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute și se clătește cu apă călduță.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

DESCOPERĂ: Cum să-ți faci peeling acasă. 3 reguli de care să ții cont

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies