Vezi în articolul de mai jos care sunt principalele beneficii ale peeling-ului și cum faci peeling acasă pentru a nu avea probleme.
In articol:
- Ce este peeling-ul
- Care sunt principalele beneficii ale peeling-ului
- Ce poți să folosești pentru a-ți face peeling acasă
- Reguli de care să ții cont dacă vrei să îți faci peeling acasă
- Reguli de care să ții cont dacă vrei să-ți faci peeling acasă
- Nu folosi concentrații mari
- Mare grijă la acidul glicolic
- Cum să-ți îngrijești tenul după o sesiune de peeling
Atunci
Ce este peeling-ul
Peeling-ul reprezintă unul dintre cei mai importanți pași din rutina tenului, deoarece cu ajutorul acestuia se îndepărtează celulele moarte de la suprafața peilii, fiind o procedură cu numeroase beneficii pentru ten.
Pentru a stimule celulele din straturile profunde, este nevoie de peeling, însă înainte de a face acest lucru, trebuie să știi câteva lucruri importante.
Care sunt principalele beneficii ale peeling-ului
Estomparea ridurilor- Prin intermediul peeling-ului chimic, ridurile superficiale pot fi estompate cu succes.
Tratamentul hiperpigmentării- prin îndepărtarea celulelor de la suprafața tenului, peelingul reușește să estompeze petele pigmentare.
„ Peelingurile realizate acasă sunt disponibile în diferite forme și concentrații care variază de agenții de exfoliere folosiți și până la metoda de aplicare.
Beneficiile lor sunt exfolierea delicată, tratarea acneei, îmbunătățirea texturii pielii și estomparea petelor”, declara pentru elle.com dermatologul vedetelor, Ava Shamban.Redă luminozitatea tenului- datorită peeling-ului, tenul devine mai lumnos și mai sănătos, deoarece reușește să trateze formele blânde de acnee, reușind să ajute la reînnoirea stratului superficial al pielii, precum și stimularea hidratării naturale.
Ce poți să folosești pentru a-ți face peeling acasă
O dată pe săptămână sau la o dată la două săptămâni este suficient să faci peeling cu peeling cu enzime obținute din fructe precum ananas sau papaya, care reprezintă o alternativă mai blândă a exfolierii.
De asemenea, poți folosi acid glicolic, acid mandelic, acid lactic, acid salicilic sau acid azelaic. Fiecare acid este destinat unui anumit tip de ten, așa că informează-te înainte, pentru a nu provoca arsuri și neplăceri.
Pentru ten normal: acid azelaic, soluție cu AHA+ BHA.
Pentru ten acneic: acid salicilic, acid glicolic
Pentru ten uscat și sensibil: acid mandelic, acid lactic.
Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro
Cum faci peeling facial acasa
Reguli de care să ții cont dacă vrei să îți faci peeling acasă
„Dacă citirea listei de ingrediente este importantă pentru orice produs de îngrijire a pielii, acest pas este extrem de important atunci când alegi un produs pentru peeling acasă”, mai spune medicul dermatolog.
Un pas esențial este alegerea acizilor potriviți în funcție de nevoile pielii tale. „Dacă vrei o exfoliere delicată, încearcă un peel cu acizi din fructe. Aceștia sunt foarte utili în tratarea unor probleme care variază de la acnee și până la pigmentare”, spune medicul.
Citeste si: CITEȘTE: Sfaturi pentru hidratarea tenului acasă
Reguli de care să ții cont dacă vrei să-ți faci peeling acasă
Nu folosi concentrații mari
Poate ai observat că produsele pe bază de acizi au diferite concentrații. Însă nu ar trebui să te ghidezi numai în funcție de procentele de pe ambalaj.
Cum scapi de pete cu peeling
„Un produs pentru peeling cu o concentrație de acid glicolic de 20% este ceva complet diferit de unul pe bază de acid salicilic cu concentrație de 20%”, declară dermatologul. „Sfatul meu este să începi cu cel mai slab peel și să crești treptat spre produse cu concentrație mai mare”, spune medicul.
Citeste si: Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?- stirilekanald.ro
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să folosești vitamina C pentru ten. 4 beneficii pentru piele
Dacă ai pielea îmbătrânită, atunci poți folosi un peeling cu o concentrație de până la 20%. Procentajul acidului glicolic trebuie să fie mai mare pentru pielea matură și pentru cea afectată de soare.
Cum faci peeling acasa, pas cu pas
Mare grijă la acidul glicolic
Acesta poate cauza arsuri chimice dacă este prea puternic, așa că trebuie să începi cu o concentrație mică și care poate crește treptat, în timp. Pentru pielea sensibilă, este nevoie de un test de tolernanță înainte.
Cum să-ți îngrijești tenul după o sesiune de peeling
Peeling-ul sensibilizează pielea la efectele nocive ale razelor UV, așa că nu trebuie să te expui la soare după acest tratament. De aceea, peeling-ul se recomandă să fie făcut în sezonul rece. De asemenea, este obligatoriu să folosești cremă cu SPF ridicat, 30 sau 50.