Rețetă de COVRIDOG. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi


Covridogul preparat în casă este mai sănătos decât cel cumpărat. Rețeta pentru aluat este foarte simplă. Iată cum se face și ce fel de crenvurști sunt ideali.


In articol:

În ultimii ani, covridogul a devenit nelipsit din oferta de produse a patiseriilor.

Aluatul pufos și puțin dulceag merge de minune cu gustul crenvurștului. Ce ar fi însă dacă ați face dumneavoastră acasă acest preparat? Rețeta este foarte ușoară și la îndemâna oricui. 

Cea mai simplă rețetă de covridog

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierb crenvurștii

reteta de covridog

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

Covridogul poate fi servit pe post de aperitiv, atunci când aveți musafiri, sau poate reprezenta o variantă ideală pentru pachețelul celor mici. 

Bineînțeles că vorbim despre covridogul pe care îl faceți dumneavoastră acasă, ca să știți exact ce ingrediente folosiți. Aluatul pentru acest preparat este unul dospit, deci va trebui să aveți puțină răbdare să crească. 

În ceea ce privește crenvurștii, uitați-vă cu atenție pe etichetă și alegeți-i pe cei care au cele mai puține ingrediente, ca să fie cât mai naturali. 

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

În prepararea aluatului, veți folosi și unt, pentru o aromă plăcută și un foietaj pufos. Dacă vreți ca preparatul final să aibă un aspect comercial, puteți să presărați mac sau susan peste covridogi. 

Ingrediente pentru aluat- COVRIDOG:

  • 250 g făină
  • 185 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice

crenvursti in foietaj acasa

Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Ingrediente pentru umplutură- COVRIDOG:

  • 10 crenvurști

Alte ingrediente- COVRIDOG:

  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte
  • mac
  • susan

Cum se prepară covridogul

Citeste si: NOTEAZĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Citeste si: În ce relații au rămas Anamaria Prodan și Flavius Nedelea, după ce s-au despărțit: „Nu există zi să nu mă sune, nu există zi să nu îl sun”. Cei doi urmează să plece împreună, în vacanță- kanald.ro

Citeste si: FOTO/VIDEO- Șerpii pun stăpânire pe România! Imagini halucinante din Drobeta și Cluj, acolo unde reptilele se simt ca la ele acasă: „Șarpe de peste 150 de cm!”- stirilekanald.ro

Într-un vas, amestecați 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină. Separat, drojdia, restul de lapte și zahărul se amestecă foarte bine. 

Topiți untul, puneți și uleiul peste el și din această compoziție, turnați puțin peste laptele amestecat cu făină. Adăugați și drojdia dizolvată în lapte, puneți și restul de făină, dar și sare și frământați aluatul. 

Apoi lăsați-l la dospit, până când își va dubla volumul. Când este gata, îl puneți pe masa pe care ați presărat făină și îl întindeți cu sucitorul. Trebuie să obțineți o foaie cât mai subțire. 

Ungeți foaia cu restul de unt și ulei, rulați-o și lăsați-o să mai stea la dospit, încă o jumătate de oră. Apoi o desfaceți, o așezați din nou pe masa cu făină și tăiați fâșii suficient de groase. 

Ștergeți crenvurștii cu un șervețel și apoi în fiecare fâșie de aluat, puneți câte unul. Înveliți foarte bine crenvurștii în aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați crenvurștii, apoi îi ungeți cu gălbenuș amestecat cu lapte. 

Dacă vreți, puteți să presărați semințe de mac sau de susan peste ei. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se coc corect ardeii la cuptor

Garnitura pentru MIEL la cuptor. „Mieii cu o greutate sub 15 kg au un conţinut foarte mare de apă şi de colagen, care este toxic pentru ficat"

Ingredientul pe care să-l adaugi când gătești orez. Îi dă un plus de savoare - ego.ro

„Am plecat” Bilețelul pe care Mara Bănică l-a găsit în casă. A izbucnit în lacrimi - wowbiz.ro

Fanii lui Taylor Swift au purtat scutece pentru adulți la concertul ei. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest - radioimpuls.ro

Carina și Constanția au părăsit competiția! - kanald2.ro

Alexandru este noul concurent din Casa iubirii! „Chiar am venit să iubesc!” Tânărul a dezvăluit care cele trei fete pe care le admiră deja și pe care își dorește să le cunoască!... - kanald.ro

Românii preferă vacanțele luxoase, fără griji. Cei mai mulți au ales hotelurile all inclusive - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 iunie 2023. O zodie trebuie să aibă mai multă răbdare
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri