Rețetă de covridog. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi


Rețetă de covridog. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi

Covridogul preparat în casă este mai sănătos decât cel cumpărat. Rețeta pentru aluat este foarte simplă. Iată cum se face și ce fel de crenvurști sunt ideali.


In articol:

În ultimii ani, covridogul a devenit nelipsit din oferta de produse a patiseriilor. Aluatul pufos și puțin dulceag merge de minune cu gustul crenvurștului. Ce ar fi însă dacă ați face dumneavoastră acasă acest preparat? Rețeta este foarte ușoară și la îndemâna oricui. 

Cea mai simplă rețetă de covridog

Covridogul poate fi servit pe post de aperitiv, atunci când aveți musafiri, sau poate reprezenta o variantă ideală pentru pachețelul celor mici. 

Bineînțeles că vorbim despre covridogul pe care îl faceți dumneavoastră acasă, ca să știți exact ce ingrediente folosiți. Aluatul pentru acest preparat este unul dospit, deci va trebui să aveți puțină răbdare să crească. 

În ceea ce privește crenvurștii, uitați-vă cu atenție pe etichetă și alegeți-i pe cei care au cele mai puține ingrediente, ca să fie cât mai naturali. 

În prepararea aluatului, veți folosi și unt, pentru o aromă plăcută și un foietaj pufos. Dacă vreți ca preparatul final să aibă un aspect comercial, puteți să presărați mac sau susan peste covridogi. 

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 185 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 10 crenvurști

Alte ingrediente:

  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte
  • mac
  • susan

Cum se prepară covridogul

Într-un vas, amestecați 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină. Separat, drojdia, restul de lapte și zahărul se amestecă foarte bine. 

Topiți untul, puneți și uleiul peste el și din această compoziție, turnați puțin peste laptele amestecat cu făină.

Adăugați și drojdia dizolvată în lapte, puneți și restul de făină, dar și sare și frământați aluatul. 

Apoi lăsați-l la dospit, până când își va dubla volumul. Când este gata, îl puneți pe masa pe care ați presărat făină și îl întindeți cu sucitorul. Trebuie să obțineți o foaie cât mai subțire. 

Ungeți foaia cu restul de unt și ulei, rulați-o și lăsați-o să mai stea la dospit, încă o jumătate de oră. Apoi o desfaceți, o așezați din nou pe masa cu făină și tăiați fâșii suficient de groase. 

Ștergeți crenvurștii cu un șervețel și apoi în fiecare fâșie de aluat, puneți câte unul. Înveliți foarte bine crenvurștii în aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați crenvurștii, apoi îi ungeți cu gălbenuș amestecat cu lapte. 

Dacă vreți, puteți să presărați semințe de mac sau de susan peste ei. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic marți, 11 mai 2021. O zodie poate pleca într-o călătorie neașteptată!

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Cine este Donatella VERSACE, sora lui Gianni VERSACE. Prima femeie care a devenit designer vestimentar

Cine este Irina Ceban/Irisha de la Survivor România. Cum a devenit faimoasă în România

Cine este activista Greta Thunberg? A declanșat cel mai mare protest din istorie față de schimbările climatice

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri