Cum se coc corect ARDEII la cuptor


Ardeii copți la cuptor sunt delicioși, sănătoși și pot fi consumați simpli sau pot servi drept garnitură la un fel de mâncare principal.


In articol:

Ardeii se numără printre cele mai îndrăgite legume. Sunt dulci, pot fi mâncați și cruzi și în plus, au puține calorii. Dacă tot este iarnă, optați mai bine pentru ardeii copți la cuptor. Îi puteți servi în mai multe feluri.

Ardeii copți la cuptor, o garnitură sănătoasă și extrem de gustoasă

Citeste si: NOTEAZĂ: Garnitura pentru MIEL la cuptor

cum se coc corect ardeii la cuptor

Cum se coc corect ardeii la cuptor

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru CORDON BLEU

Atunci când servim friptură, parcă masa nu este completă, dacă nu avem alături și o garnitură.

Știm că de obicei, cartofii prăjiți sau piureul sunt variantele alese de toată lumea.

Astăzi vă propunem însă să încercați o garnitură mai sănătoasă și care are mult mai puține calorii. Este vorba despre ardeii copți la cuptor.

Marele avantaj al ardeilor este că pot fi serviți atât simpli, goi, cât și făcuți salată. Într-adevăr, procesul de coacere se poate dovedi destul de migălos.

Trebuie să recunoaștem că durează destul de mult până curățăm ardeii de pielițe și de semințe. În plus, daca îi coacem pe aragaz, ne vom trezi cu o groază de fum în casă.

Tocmai de aceea, dacă stați la bloc, preparați ardeii copți  în cuptor. Aveți nevoie de o tavă și de hârtie de copt.

Cum se fac ardeii copți la cuptor

Citeste si: NOTEAZĂ: Garnitura pentru FRIPTURA DE PUI

Coacerea gogosarilor in cuptor

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe BULGURUL

Cumpărați aproximativ două kilograme de ardei grași sau de ardei kapia. Încercați să vă uitați cu atenție la ei, să fie cât mai drepți și fără noduri.

Spălați foarte bine ardeii și tăiați-i pe jumătate, pe lungimea lor, bineînțeles. Dați la o parte toate cotoarele, dar și semințele ardeilor. Apoi spălați din nou ardeii, în apă rece, ca să eliminați orice urmă de semințe.

După aceea, lăsați ardeii să se scurgă și îi și ștergeți cu un șervețel de hârtie absorbant. Cuptorul trebuie să fie pornit dinainte, la 190 de grade și cu ventilația pornită. Într-o tavă, puneți hârtie de copt și aranjați ardeii, cu partea cu pieliță în sus.

Lăsați legumele în cuptor pentru aproximativ 25 sau chiar 30 de minute. Timpul de coacere diferă și în funcție de tipul de ardei. Ardeii grași au mai multă pulpă și se coc puțin mai greu, spre deosebire de cei kapia.

Veți ști că sunt copți în momentul în care pielița va avea urme de arsură și se va zbârci. Scoateți ardeii din cuptor și puneți-i într-un castron pe care îl veți acoperi, ca să se aburească legumele.

Datorită aburului care se va forma, pielița de pe ardei va fi mai ușor de înlăturat. Când ardeii s-au răcit, curățați-i de pieliță și puneți-i într-un alt castron, care să fie curat. Puteți prepara o salată de ardei copți sau îi puteți include în diferite mâncăruri de legume.


Abonează-te pe

Citește și:

Garnitura pentru MIEL la cuptor. „Mieii cu o greutate sub 15 kg au un conţinut foarte mare de apă şi de colagen, care este toxic pentru ficat"

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și...

Cu ce poți înlocui HÂRTIA DE COPT. Care este secretul?

Cu ce se scot petele de vin roșu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Cu ce se mănâncă halvaua. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui desert
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri