Rețetă papanași de post. Îi pot consuma și veganii

Rețetă papanași de post. Îi pot consuma și veganii

Papanașii de post pot înlocui, fără probleme, rețeta clasică a acestui desert. În plus, pot fi consumați și de către persoanele vegane.

Papanașii reprezintă unul dintre deserturile de top ale bucătăriei românești. Serviți cu smântână și cu dulceață din belșug, papanașii moldovenești sunt o adevărată încântare a simțurilor, dar și o bombă calorică. Tocmai de aceea, a apărut și varianta de post a papanașilor, mult mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă. 

Papanașii de post, varianta light a acestei prăjituri 

Papanașii moldovenești au devenit celebri, datorită consistenței pufoase și a gustului perfect îmbinat de brânză, ouă, smântână și dulceață. În plus, arată spectaculos și au o aromă care te face să mai guști o porție și încă una. 

Toate aceste combinații de ingrediente nu sunt însă pe placul organismului și cu atât mai puțin pentru cei care au grijă la siluetă.

Pentru a tăia consistent din calorii, dar și pentru a transforma acest desert într-unul sănătos, a apărut și rețeta de papanași de post.

Dacă tot suntem în Postul Crăciunului, această rețetă se potrivește perfect. În plus, persoanele care au ales un stil alimentar vegan pot mânca fără probleme papanași de post. Aceștia sunt făcuți doar din ingrediente vegetale. 

Citește și: Gabriela Cristea s-a săturat să audă discuții despre situația ei financiară și a spus adevărul! Face mai puțini bani decât se credea: „Am să vă spun, pentru cei care cred că se câștigă fabulos. Și credeți-ne, nu muncim puțin”- wowbiz.ro

Citește și: "Sunt dezamăgită, dezgustată și mâhnită". Andreea Antonescu nu a mai suportat haosul provocat și a reacționat în fața zvonurilor despre o posibilă relație cu Cătălin Bordea- radioimpuls.ro

Ingrediente pentru papanașii de post:

  • 300 g tofu
  • 200 g făină integrală
  • 3-5 linguri apă de năut
  • 50 g zahăr 
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la o portocală
  • ulei de cocos, pentru prăjit

Cum se prepară papanașii de post

Brânza tofu trebuie scursă foarte bine. Aveți grijă să cumpărați tofu simplu, nu în saramură. Cu o furculiță, mărunțiți bine brânza sau o puteți da prin răzătoarea mică. Într-un vas, puneți apa de năut, coja de portocală, esența de vanilie și un parf de sare. 

Peste aceste ingrediente adăugați făina cernută și praful de copt. După aceea, frământați foarte bine aluatul de papanași. Din compoziția rezultată, trebuie să formați biluțe, pe care le veți prăji în ulei de cocos.

Aveți grijă ca uleiul să fie încins, înainte de a pune la prăjit papanașii. 

Când sunt gata, îi scoateți pe o farfurie pe care ați pus un șervețel de hârtie, pentru ca surplusul de ulei să fie absorbit. La final, îi puteți pudra cu zahăr. Papanașii de post merg de minune cu dulceață, mai ales cu cea de vișine și puteți pune peste ei smântână vegetală, din soia, caju sau din lapte de cocos.  Dacă

nu sunteți un mare fan tofu, puteți încerca o altă rețetă de papanași de post, făcuți cu mere. Iată ce ingrediente vă trebuie:

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

  • 300 g făină
  • o ceaşcă apă minerală
  • două linguri ulei
  • 4 mere
  • o jumătate de pachet de praf de copt
  • două plicuri zahăr vanilat
  • o jumătate de linguriţă scorţişoară
  • zahăr tos
  • ulei pentru prăjit

Într-un castron, puneți făina, apa minerală, uleiul, praful de copt şi zahărul vanilat și amestecați foarte bine toate aceste ingrediente. După aceea, adăugați merele date prin răzătoare și scorțișoara. Lăsați aluatul să se odihnească, pentru aproximativ 10 minute. 

Puneți ulei într-o tigaie și lăsați-l să se încingă foarte bine. Din compoziția de papanași, adăugați cu lingura în tigaie. Prăjiți papanașii pe ambele părți, apoi scoateți-i pe un platou. Puneți înainte un șervețel de hârtie, care să absoarbă tot excesul de ulei din papanași. 

La final îi pudrați cu zahăr și îi serviți cu dulceață, mai ales cu cea de nuci, dacă aveți. 



Citește și:

„Sunt lucruri care lipsesc, dar nu poți să le ai pe toate.” Ce mărturisire emoționantă a făcut Iulia Vântur, la aproape zece ani de când nu mai locuiește în România

Cum a reacționat Gina Pistol, după ce Smiley a rămas fără permis de conducere

ego.ro Când se tunde orhideea. Secretul pentru o înflorire bogată

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Horoscop săptămânal 25 septembrie - 1 octombrie 2023: Eforturile Capricornilor sunt recunoscute din plin la locul de muncă. Influențele planetare prezic noi începuturi în zona profesională pentru Scorpioni

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Andreea Mantea a surprins pe toată lumea: “Am venit să îmi iau rochie de mireasă” Prezentatoarea „Casa Iubirii” a dezvăluit imediat motivul

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies