Cea mai bună rețetă de salată de boeuf. Secretul gustului delicios

Cea mai bună rețetă de salată de boeuf. Secretul gustului delicios
Cea mai bună rețetă de salată de boeuf. Secretul gustului delicios

Cum se pregătește acest deliciu, nelipsit de pe masa de sărbători.

Agitația Crăciunului deja își face simțită prezența pe toate planurile. Nu numai că se gândesc la cadourile pe care să le ofere celor dragi, la aranjarea mesei de Crăciun sau la lista de invitați pentru masa festivă, gospodinele acum trebuie să pregătească meniul pentru celebrarea anuală. Unul dintre preparatele nelipsite este salata de boeuf a cărei rețetă diferă de la bucătar la bucătar. Noi am căutat și am găsit secretul celei mai bune salate!

Acest fel de mâncare a fost realizat prima oară de Lucien Olivier, un bucătar celebru ce activa în Moscova, la hotelul Hermitage în perioada anului 1860. Odată cu timpul, rețeta s-a tot modificat, însă noi ți-o recomandăm pe cea mai bună pentru care ai nevoie de următoarele:

 300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă) 500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov) Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim) Mazăre la conservă Cartofi fierți Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar

și ulei.

Citeste si: Rețeta de sarmale a lui Nicolai Tand, veche de mai bine de o sută de ani

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Meniul sănătos perfect pentru Crăciun! Ţi-l propune "Regina Kangoo Jumps"

Citeste si: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

 

Mod de preparare:

Toate persoanele care fac acest preparat știu pașii în conformitate cu rețeta originală. Carnea și zarzavatul se pun la fiert, se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Apoi ne apucăm de tocat castraveți murați (și, eventual,  gogoșari), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.

Secretul ca salata de boeuf să iasă perfect

Amestecăm toate ingredientele și ne ocupăm de pregătitul maionezei. Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza capătă consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.

Ideal este să folosești mâna și nu o spatulă, pentru a uniformiza cât mai bine. Încearcă salata pentru sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine.

Carnea dă savoare, așa că nu te zgârci. Secretul nostru este acela că lămâia taie greața, motiv pentru care te sfătuim să adaugi câteva picături și în maioneză.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Meniul sănătos perfect pentru Crăciun! Ţi-l propune "Regina Kangoo Jumps"

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

„Scoală-te tată, că nu mai pot...” Strigăte de jale la căpătâiul fiului lui Ionel Ganea, înainte ca micuțul să fie dus la groapă! Fostul fotbalist urlă de durere și nu se dezlipește de lângă sicriu

Castelul Fermecat, una din cele mai frumoase bijuterii arhitecturale ale Craiovei. Ascuns printre copacii din Parcul Romanescu, este o adevărată atracție turistică. Iată de ce merită să nu îl ratezi dacă ajungi în Craiova

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Adina Miuleasa cedează din nou tentației la „Tempting Fortune”: „V-am pupat! Pa, pa, săracilor!”

Unde va fi înmormântat, de fapt, Ion Iliescu


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies