Fosta prezentatoare TV a pregătit, de această dată, o rețetă specială de murături în saramură, numai bune de savurat în sezonul rece.
Gabriela Cristea a pregătit recent o rețetă specială pentru iarnă, de care să se bucure toți urmăritorii săi de pe rețelele de socializare, acolo unde a împărtășit rețeta murăturilor în saramură, dar și tot ce cuprinde aceasta în materie de ingrediente bine alese.
Murături în saramură, pregătite de Gabriela Cristea
Recent, aceasta a postat câteva fotografii pe pagina sa de Facebook, din procesul de pregătire al murăturilor! Astfel, Gabriela Cristea a dorit să împartă și cu persoanele care îi urmăresc activitatea de pe rețelele de socializare, zi de zi, care sunt ingredientele pe care aceasta le-a folosit pentru a pune la punct murăturile în saramură, pentru sezonul rece.
"Și am pus și murături asortate în saramură. Vă las mai jos lista mea de ingrediente din care fac toate murăturile și saramura. Să aveți belșug cu carul!", a fost descrierea pe care Gabriela Cristea a adăugat-o la rețeta postată pe contul său de Facebook.
Ingrediente murături
- 7 kg de castraveți
- 7 kg de gogonele
- 2 verze medii
- 1 conopidă mare
- 10 dovlecei mici cât castraveții
- 2 kg de morcovi
- 10 mini pepenași
- 5 mere
- 3 gutui
- 2 kg de hrean
- 10 legături de usturoi mai mare
- 10-15 ardei iuți
- 3 țeline cu frunze
- 2 legături de mărar pentru murături (bețe)
- 4-5 legături de busuioc
- 4-5 legături de cimbru
- 4 plicuri de piper boabe
- 4 plicuri de muștar
- Foi de dafin
- O pungă de sare pentru murături neiodată
Ingrediente saramură
- 1L de apă
- o lingură medie, rasă, de sare pentru murături neiodată
Mod de preparare
- Atunci când vine vorba despre prepararea murăturilor în saramură, majoritatea gospodinelor urmează aceeași rețetă. Astfel încât, tot ce trebuie să faceți este să spălați foarte bine legumele alese, apoi pe cele mari le puteți tăia felii/în bucățele, sau pe cele mici le puteți pune în borcan exact așa cum sunt, întregi.
- Ulterior, rând pe rând așezați toate legumele în borcanul ales, alternând cu tipul lor, dar și condimentele necesare.
- A venit timpul să pregătim și saramura pentru murături, așa că punem într-o oală, apa și sarea și le dăm într-un clocot, apoi lăsăm să se mai răcească, însă nu de tot, pentru ca ulterior să o turnăm peste murăturile din borcan, iar rețeta este gata!