Chef Ștefan Popescu și-a dezvăluit rețeta delicioasă de chec de mere.
Chef Ștefan Popescu se numără printre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră. Recent, acesta a dezvăluit într-un clip postat pe pagina sa personală de TikTok secretele despre cel mai gustos chec de mere. Iată despre ce este vorba!
Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cel mai delicios chec de mere
Ingrediente
- 200 g mere aproximativ curățate, fără cotor, tăiate felii (2-3 mm)
- coajă rasă de la o lămâie netratată
- suc de la o lămâie
- 100 g unt tăiat bucăți, plus pentru uns forma
- 150 g zahăr pudră
- 150 g făină
- 3 ouă mari sau 4 ouă mici
- 1 linguriță praf de copt
Pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 20 ml de lămâie
- apă rece
Mod de preparare
Unul dintre cele mai bune trucuri folosite de chef Ștefan Popescu atunci când prepară checul de mere este să pună apă rece în glazură pentru a ieși mai lichidă. De asemenea, atunci când așează merele în tavă le pune în picioare. Când presară zahărul, îl trece prin sită pentru că din cauza umidității se face bloc.
„Ce desert nu lipsește din bucătăria de toamnă? Astăzi facem chec cu mere. Am nevoie de 200g de mere curățate, fără coajă, fără miez. Merele se pun în bol și se amestecă cu zeamă de lămâie. Pentru că zahărul a atras umiditate și s-a făcut bloc, îl dau prin sită. Sare, zahăr vanilat, răzătură de lămâie, făină, o linguriță de praf de copt, untul rece cubulețe, 3 ouă mari sau 4 ouă mici, esență de vanilie.