Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cel mai delicios chec de mere. Ce pune în glazură pentru a deveni mai lichidă: „Se așează merele în picioare, presar zahăr brun deasupra.”

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cel mai delicios chec de mere. Ce pune în glazură pentru a deveni mai lichidă: „Se așează merele în picioare, presar zahăr brun deasupra.”
Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cel mai delicios chec de mere. Ce pune în glazură pentru a deveni mai lichidă: „Se așează merele în picioare, presar zahăr brun deasupra.”

Chef Ștefan Popescu și-a dezvăluit rețeta delicioasă de chec de mere.

Chef Ștefan Popescu se numără printre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră. Recent, acesta a dezvăluit într-un clip postat pe pagina sa personală de TikTok secretele despre cel mai gustos chec de mere. Iată despre ce este vorba!

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cel mai delicios chec de mere

Citește și: Care este secretul lui chef Ștefan Popescu pentru ostropel de pui cu mămăligă ca la bunica: „Nu pune apă direct!”

Citește și: Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru dovleceii pane serviți cu mujdei de usturoi? "Este o rețetă care-mi aduce aminte de bunica foarte mult!"

Ingrediente

  • 200 g mere aproximativ curățate, fără cotor, tăiate felii (2-3 mm)
  • coajă rasă de la o lămâie netratată
  • suc de la o lămâie
  • 100 g unt tăiat bucăți, plus pentru uns forma
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g făină
  • 3 ouă mari sau 4 ouă mici
  • 1 linguriță praf de copt

Pentru glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • 20 ml de lămâie
  • apă rece

Mod de preparare

Unul dintre cele mai bune trucuri folosite de chef Ștefan Popescu atunci când prepară checul de mere este să pună apă rece în glazură pentru a ieși mai lichidă. De asemenea, atunci când așează merele în tavă le pune în picioare. Când presară zahărul, îl trece prin sită pentru că din cauza umidității se face bloc.

„Ce desert nu lipsește din bucătăria de toamnă? Astăzi facem chec cu mere. Am nevoie de 200g de mere curățate, fără coajă, fără miez. Merele se pun în bol și se amestecă cu zeamă de lămâie. Pentru că zahărul a atras umiditate și s-a făcut bloc, îl dau prin sită. Sare, zahăr vanilat, răzătură de lămâie, făină, o linguriță de praf de copt, untul rece cubulețe, 3 ouă mari sau 4 ouă mici, esență de vanilie.

Astăzi eu folosesc o tavă kuglof. Acasă folosit ce tavă aveți, până la urmă. Se așează merele în picioare, presar zahăr brun deasupra, presar scorțișoară mai de sus și foarte încet ca să nu cadă prea multă într-un singur loc. Intră la cuptor la 170 de grade, timp de 40 de minute. E curată, a trecut testul cu scobitoarea! După ce l-am scos din cuptor, l-am lăsat la răcit minim o oră.
Și acum fac glazura: 150g de zahăr pudră, 20ml de lămâie. Îi punem un pic de apă rece ca să iasă un pic mai lichidă. Nu multă, o linguriță, două. Punem glazura în poș, iar apoi vine momentul glazurării checului”
, a explicat chef Ștefan Popescu.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru cei mai buni bagels de casă. Vei obține un aluat pufos! „În felul ăsta se eliberează glutenul.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Mariana Moculescu și-a făcut apariția la priveghiul lui Horia Moculescu, chiar dacă anunțase că nu va participa! Preț de câteva momente, a dat la o parte toate neînțelegerile și și-a îmbrățișat fiica

După ce scandalul dintre familiile Cuciuc și Botgros a EXPLODAT în spațiul public, Alexandra Cuhuteac ia o DECIZIE ȘOC. Nimeni nu bănuia că o să se ajungă aici! Ce a putut să facă fosta iubită a lui Cristi Botgros  

Radu Vâlcan a aruncat bomba despre al patrulea copil! Prezentatorul TV și frumoasa sa soție, Adela Popescu, sunt deja părinți pentru 3 copilași

Ceartă aprigă în „Casa iubirii”! Ahmed a răbufnit când a auzit ce a putut spune Filip despre Veronica

„Crema este magistrală, este făcută în laborator” Ancuța Cîrcu răspunde acuzațiilor că ar fi vândut ilegal creme cu mercur: „Sunt femei care nu sunt emancipate”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies