Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe Instagram, câteva trucuri pentru a putea pregăti niște dovlecei pane, că la bunica acasă.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok sau Instagram, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, în urmă cu doar câteva săptămâni, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti dovlecei pane serviți cu mujdei de usturoi. Rețeta este una ușor de realizat, cu doar câteva ingrediente, pe care a postat-o pe contul său de Instagram.
Dovlecei pane serviți cu mujdei de usturoi, pregătite toate de Chef Ștefan Popescu
Citește și: De ce se presară sare peste grătar! Trucul secret al gratargiilor
"Gustul verii, direct din copilărie. Dovlecei pane, exact așa cum îi făcea bunica. Astăzi am recreat acea amintire. Și da, încă au același gust.", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de Instagram.
Ingrediente
- 1 zucchini, tăiat felii pe lung+ sare
- făină+ 4 ouă
- 5 căței de usturoi+ ulei+ apă+ sare
Mod de preparare
- „Când ați mâncat ultima oară dovlecei pane, cu făină, ou și după aia cu mujdei de usturoi?
- Tăiem zucchini felii mai pe lung, punem într-un bol și adăugăm sare. Am pus sare, pentru că vreau să iasă lichidul din dovlecei.
- Îl voi lăsa 10 minute. După acest interval de timp, și-a lăsat lichidul, mă duc să-l scurg.
- Îl dăm prin făină și ou, fără pesmet, doar făină și ou. Spargem 4 ouă într-un bol, batem bine cu un tel, un pic de sare, chiar dacă au sare, totuși vreau să mă asigur că își păstrează și culoare galbenă.
- Dau dovleceii prin făină, îi punem în amestecul de ouă, faceți exact așa cum fac eu (n.r. pune toate feliile de zucchini în amestecul de ou și amestecă bolul cât să acopere feliile de zucchini.
- Pentru mine, mujdeiul de usturoi este doar usturoi, ulei, apă și sare. Simplu, așa cum l-am învățat când eram mic, de la bunica. Punem vreo 5 căței de usturoi într-un bol și îi frecăm bine până se mărunțesc, adăugăm sare, ar trebui frecat foarte bine ca să iasă mujdeiul. Punem și ulei, apă... mie îmi place că mujdeiul de usturoi să fie mai concentrat.
- Acum pasul cel mai important este prăjirea dovlecelului. Punem feliile în tigaie și așteptăm să se prăjească, întorcându-i pe ambele părți. Sunt aproape gata, important e să nu gătiți dovleceii foarte tare, să fie crocanți. Apoi îi scoatem pe o farfurie, adăugăm și ultimul touch (n.r. sarea) al bucătăriei mele de astăzi.
- Dovlecei pane ca la bunica acasă. Este o rețetă care-mi aduce aminte de bunica foarte mult și sper acolo de unde este ea, să aprecieze ce fac astăzi și o să gust eu pentru ea...”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de Instagram.